Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

SOUHRN 1. KOLA: Slavia, Sparta i Plzeň začaly vítězně, Baník sestřelil jablonecký Pilař

Favorité odstartovali úspěšně. V prvním kole fotbalové ligy museli z trojice Slavia, Plzeň a Sparta, otáčet výsledek jen sparťané, kteří v Praze s Olomoucí prohrávali 0:1, ale vyhráli 3:2. Zvítězila i Slavia, které vystřelil výhru ve Zlíně kanonýr Kuchta. Plzeň porazila 2:1 Boleslav. Na vlastním stadionu slavil i Jablonec, který porazil Baník Ostrava 1:0 díky brance Václava Pilaře. Jediný gól stačil k výhře Českým Budějovicím nad Teplicemi. A Petrželova trefa zařídila tři body Slovácku v Liberci, i když hosté dohrávali v deseti. Zbylé dva duely skončily remízou. Nováček z Hradce Králové se rozešel s Bohemians 1905 1:1. Karviná sice vedla v Pardubicích o dvě branky, ale Emil Tischler srovnal na konečných 2:2.

Radost fotbalistů Sparty
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Zlín - Slavia 0:1

Neměli zrovna ideální přípravu na ligu, ale přesto mistr v úvodu nové sezony obstál ve Zlíně. Jediný gól zápasu dal nejlepší střelec minulé sezony Jan Kuchta, který zakončil rychlou akci a pohotově se zblízka trefil do pravé "šibenice" zlínské branky. Jihomoravský celek v závěru zatlačil obhájce titulu, ale velkou hrozbou pro Kolářovu branku neznamenal.

Plzeň - Mladá Boleslav 2:1

Jeden z favoritů ligy si poradil s týmem, který v létě kvalitně posílil. Viktoria Plzeň měla problémy s kvalitně kombinující Boleslaví. V prvním poločase zchladili ambice hostů dvěma góly Beauguel a Řezník, jenže po přestávce po krásné individuální akci Ewertona zakončil zblízka kanonýr Škoda už pětadevadesátým gólem v lize. Další nebezpečné situace, které si hosté připravili, už dokázala obrana Viktorie vyřešit.   

Sparta Praha - Sigma Olomouc 3:2

Už ve třetí minutě inkasovali. Fotbalisty Sparty to ale nezlomilo a generálku na odvetu předkola Ligy mistrů s Rapidem Vídeň zvládli. Pražané otočili utkání se Sigmou Olomouc a zvítězili 3:2.

Jablonec - Baník Ostrava 1:0

Nepatří k tradičním hlavičkářům, přesto to byl právě Václav Pilař, který rozhodl ze vzduchu. Trefa střídajícího křídelníka zajistila fotbalistům Jablonec vítězství 1:0 v 1. kole nejvyšší soutěže proti Baníku Ostrava. Gól dali i hosté, jenže branka nebyla uznána kvůli ofsajdu.

České Budějovice - Teplice 1:0

Hned v prvním mistrovském zápase v Českých Budějovicích vystřelil Ondřej Mihálik svému novému týmu tři body. Ve vyrovnaném zápase, v němž byli hosté z Teplic střelecky aktivnější, se posila z Plzně prosadila v 61. minutě a jak se nakonec ukázalo, byla to trefa rozhodující. 

Liberec - Slovácko 0:1

V souboji dvou týmů, které v loňské sezoně hrály o Evropu, byl opět úspěšnější celek z Uherského Hradiště. V první půli se tečovanou ranou prosadil Milan Petržela, který stanovil výsledek 1:0. V druhém poločase hrál s míčem více Slovan, jeho snahu podpořilo vyloučení Rigina Ciciliy, který nebezpečně došlápl na navrátilce Gebre Selassieho. Liberec ale v útoku kazil, a tak žádnou neřešitelnou situaci pro obranu hostí nevytvořil. Slovácko vyhrálo na stadionu Liberce v lize vůbec poprvé. 

Hradec Králové - Bohemians 1905 1:1

První zápas při návratu mezi elitu přinesl fotbalistům Hradce Králové bod. Nováček nejvyšší soutěže dokonce proti Bohemians 1905 pomýšlel i na výhru, jelikož vedl, ale Pražané vyrovnali na konečných 1:1.

Pardubice - Karviná 2:2

Pardubice remizovaly s Karvinou 2:2 a se Slezany neprohrály ani ve třetím vzájemném utkání. Východočesi sice prohrávali o dva góly, ale remízu jim na stadionu v Ďolíčku zajistil dvěma trefami Emil Tischler.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články