Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kuchta to zařídil a Slavia veze ze Zlína domů tři body

Neměli zrovna ideální přípravu na ligu, ale přesto mistr v úvodu nové sezony obstál ve Zlíně. Jediný gól zápasu dal nejlepší střelec minulé sezony Jan Kuchta, který zakončil rychlou akci a pohotově se zblízka trefil do pravé "šibenice" zlínské branky. Jihomoravský celek v závěru zatlačil obhájce titulu, ale velkou hrozbou pro Kolářovu branku nezaznamenal. Slavia tak natáhla rekordní počet neprohraných zápasů v lize už na 47. Naopak Zlín na výhru čeká už 12 kol.   

Zlín - Slavia
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Slavia, která útočí na čtvrtý titul za sebou, nastoupila v základu bez reprezentantů Masopusta, Bořila, Holeše nebo Ševčíka. Postrádala i poslední akvizici Krmenčíka.

V úvodu musel mistr čelit velkému náporu domácích, z něhož se urodila tvrdá střela Hrubého do rukavic Koláře a hlavička Poznara nad. 

Vršovický celek postupem času vyrovnal hru a získal mírnou převahu. Stanciův přímý kop z 28 metrů nebezpečí nepřinesl, Traorého střela ve 20. minutě zase o kousek minula břevno Dostálovy branky. Ve 37. minutě prokličkoval Stanciu zlínskou obranou, ale nezakončil přesně.

Po změně stran posílil ofenzívu Pražanů Schranz, ale vyjma průniku Oscara a jeho střely hledali slávisté skulinku ve zlínské obraně jen ztěžka. Hostům chyběla větší přesnost přihrávek a větší důraz směrem do šestnáctky.

Gólová akce přišla po jednoduché akci Oscara, který našel v šestnáctce Kuchtu, na jehož střelu do horního růžku byl Dostál krátký. Kuchta, který se v posledním ročníku díky 15 trefám podělil o korunu pro krále ligových střelců se sparťanem Hložkem, potvrdil, že se mu ve Zlíně daří. V lednu se tam hattrickem podílel na jasné ligové výhře Slavie 6:2.

"Dnes to byl jiný zápas, drželi jsme se Slavií krok a byli jsme i blízko bodu. Škoda jednoho neuhlídaného útoku," litoval inkasované branky záložník Zlína Marek Hlinka.

Hned po něm mohl navýšit skóre Schranz po přihrávce Stancia, ale zlínský gólman ránu vyrazil mimo tyče. Hosté drželi otěže zápasu ve svých rukou i ve zbývající části utkání, domácí se v závěru dostali jen k hlavičce Poznara, která skončila mimo. Zlín za posledních 11 domácích zápasů v lize vyhrál se Slavií jediný. Mistrovskému celku podlehl v nejvyšší soutěži popáté za sebou.

Fastav Zlín - Slavia Praha 0:1 (0:0)

Branka: 70. Kuchta. Rozhodčí: Zelinka - Kotík, Dresler - Pechanec (video). ŽK: Conde - Trpišovský (trenér). Diváci: 4112 (omezený počet).

Zlín: Dostál - Vraštil, Cedidla, Procházka, Matejov (73. Simerský) - Hlinka, Conde (62. Janetzký) - Dramé (79. Tkáč), Hrubý (79. Fantiš), Reiter (73. Čanturišvili) - Poznar. Trenér: Kalivoda.

Slavia: Kolář - Bah, Kúdela, Kačaraba, Oscar - Traoré - Ekpai (60. Van Buren), Stanciu (90. Zima), Lingr (46. Schranz), Plavšič (73. Musa) - Kuchta (73. Samek). Trenér: Trpišovský.

Jan Jelínek (asistent trenéra Zlína): "Hodnotí se mi to těžce, protože nemáme body. Nějaké jsem si přál, byť to možná vyznívá troufale. Kluci bojovali, ale nebyli odměněni. Slavia má velkou kvalitu a prokázala to. Vstoupili jsme do zápasu dobře, zachytávali jsme nákopy a pracovali jsme dobře v bloku. Ve druhé půli to bylo čím dál tím náročnější, bohužel jsme v jedné situaci zaspali a hosté nás potrestali. V závěru to chtělo dostat lepší centr na Poznara. Jsme bez bodu, ale základ výkonnosti máme. Pokud takhle budeme hrát, výsledky přijdou."

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Zápas jsme zvládli a jsem rád, protože po všech těch událostech nejsme v dobré situaci. Bylo to znát zejména prvních 20 minut, což Zlín podložil dobrým výkonem, kdy jsme měli problémy. Postupem času jsme se dostávali do tempa, náš výkon rostl a byl dobrý. Na konci jsme ztratili půdu pod nohama, ale centry domácích jsme zvládli. Byl to dobrý zápas ve skvělém prostředí. Od pondělka by se měli k týmu připojit i reprezentanti a ti, kteří tu dnes nebyli. Rád bych některé z nich využil v páteční předehrávce, aby získali nějakou zápasovou praxi."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články