Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Slovácko udolalo Karvinou a postupuje do čtvrtfinále MOL Cupu

Fotbalisté Slovácka porazili v osmifinále poháru MOL Cup Karvinou 3:1 v prodloužení, přestože prohrávali již od 24. minuty. Postup zařídil v prodloužení dvěma brankami Rigino Cicilia. Slovácko je šestým čtvrtfinalistou poháru po Spartě, Mladé Boleslavi, Bohemians 1905, Hradci Králové a Jablonci.

Rigino Cicilia
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Svěřenci trenéra Martina Svědíka narazili na Karvinou podruhé v krátké době, v posledním ligovém utkání na hřišti Slezanů se týmy rozešly smírně 2:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovácko postoupilo do čtvrtfinále MOL Cupu

Slovácko do utkání dobře vstoupilo a mohlo se brzy ujmout vedení. Aktivního Holzera však v 11. minutě vychytal brankář Bolek a o chvíli později proti domácímu záložníkovi zasáhla včas karvinská obrana.

Slezané se před branku soupeře často nedostávali, přesto ve 24. minutě otevřeli skóre zápasu. Na rohový kop si naskočil Šindelář a přesnou hlavičkou překonal brankáře Bajzu.

Domácí následně převzali iniciativu a dostali soupeře pod tlak, dlouho se jim však nedařilo se prosadit. V šancích neuspěl jak Cicilia, tak ani střídající Jurečka. Když už se zdálo, že Karviná těsné vedení udrží, naskočil si ve druhé minutě nastaveného času na Holzerův centr Jurečka a vynutil si prodloužení.

V něm domácí pokračovali v aktivní hře a ve 105. minutě dokonal obrat Cicilia. Tentýž hráč v úvodu druhého prodloužení proměnil pokutový kop po faulu na Šašinku a pojistil postup Slovácka.

Zbývající dva osmifinálové duely se odehrají v pozdějších termínech. Utkání mezi Českými Budějovicemi a Olomoucí je na programu 23. listopadu a souboj obhájce trofeje a ligového mistra Slavie se Zlínem až 15. prosince.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:

1. FC Slovácko - MFK Karviná 3:1 po prodl. (1:1, 0:1)

Branky: 90.+2 Jurečka, 105. a 109. z pen Cicilia - 24. Šindelář. Rozhodčí: Černý - Horák, Dresler. ŽK: Reinberk - Durosinmi, Túlio. Diváci: 1480.

Sestavy:

Slovácko: Bajza - Tomič (60. Reinberk), Hoffman, Kadlec, Kalabiška (113. Divíšek) - Daníček (60. Petržela), Sadílek (83. Šašinka) - Navrátil (61. Jurečka), Havlík, Holzer (113. Šimko) - Cicilia. Trenér: Svědík.

Karviná: Bolek - Mikuš, Santos, Šindelář, Šehič (75. Dramé) - Stropek (102. Buchta), Qose (75. Křapka) - Čmelík (58. Jurásek), Nešický (75. Durosinmi), Túlio - Svoboda (65. Zych). Trenér: Páník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články