Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Varnsdorf schytal čtyři góly a Jablonec je ve čtvrtfinále poháru

Fotbalisté Jablonce si zastříleli a v klidu prošli do čtvrtfinále národního poháru. V osmifinále Mol Cupu rozdrtili druholigový Varnsdorf 4:0 a jako pátý tým postoupili mezi posledních osm celků, jejichž boje budou pokračovat na jaře. Favorit z nejvyšší soutěže rozhodl dvěma brankami v závěru první půle a po změně stran, kdy už soupeř hrál bez vyloučeného Žáka, přidal další dva góly.

Je nám líto, video expirovalo.
Jablonec v poháru přešel přes Varnsdorf

Jablonec, kterému v ligové tabulce patří až 12. místo, zvítězil poprvé po devíti soutěžních zápasech a od konce září. Svěřenci trenéra Petra Rady začali vlažně a po necelých 20 minutách je zachránila tyč. Domácí pak postupně přidali a v 38. minutě otevřel skóre z dorážky Doležal.

Za necelých pět minut fauloval hostující Žák ve vyložené pozici Housku a rozhodčí Hocek jej vyloučil. Z nařízené penalty se nemýlil Kratochvíl. V 55. minutě zvýšil Malínský s pomocí břevna na 3:0 a v závěru ještě využil přesilovku také střídající Nešpor.

Jablonec se přidal k už známým čtvrtfinalistům MOL Cupu Spartě, Mladé Boleslavi, Bohemians 1905 a Hradci Králové. V pátek v dalším osmifinále přivítá Slovácko Karvinou a zbývající dva zápasy se odehrají v pozdějších termínech. Duel mezi Českými Budějovicemi a Olomoucí je na programu 23. listopadu a souboj obhájce trofeje a ligového mistra Slavie se Zlínem až 15. prosince.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:

FK Jablonec - Varnsdorf 4:0 (2:0)

Branky: 38. Doležal, 43. Kratochvíl z pen., 55. Malínský, 89. Nešpor. Rozhodčí: Hocek - Mokrusch, Melichar. ČK: 42. Žák (Varnsdorf).

Sestava Jablonce: Hanuš - Holík (60. Haitl), V. Kubista (46. Zelený), Surzyn, Krob - Hübschman - Pleštil, Houska (68. Vaníček), Kratochvíl (46. SMejkal), Malínský - Doležal (68. Nešpor). Trenér: Rada.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články