Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Slavie Součkovým gólem udolala Zín, k výhře se ale protrápila

Praha - Fotbalisté Slavie porazili v 21. ligovém kole Zlín 1:0 a napravili předchozí porážku 1:2 v Mladé Boleslavi. Vítězný gól dal v šesté minutě Tomáš Souček, který hattrickem zařídil i minulý domácí triumf nad Ostravou. Pražané se v tabulce posunuli na čtvrté místo o skóre před Liberec. Nováček ze Zlína naopak prohrál i jedenáctý ligový duel na půdě Slavie a ani v pátém jarním kole nebodoval.

Pražanům na lavičce scházel trenér Dušan Uhrin mladší, který dostal dvouzápasový trest za vykázání na tribunu kvůli hanlivým výrokům na adresu rozhodčího v Mladé Boleslavi. V roli hlavního kouče ho zastoupil Petr Čuhel.

Slávistům výborně vyšel úvod utkání. V šesté minutě zahrával rohový kop Hušbauer a nepokrytý Souček hlavou s pomocí břevna překonal gólmana Dostála.

Nováček mohl téměř okamžitě odpovědět. Domácí brankář Pavlenka, který opět zastoupil zraněného Berkovce, špatně rozehrál, k míči se dostal Diop, ale svému bývalému klubu gól nedal, protože jeho tečovaná střela skončila těsně mimo.

Je nám líto, video expirovalo.
Čuhel: Ztráceli jsme zbytečně míče, pískotu fanoušků se nedivím

Pražané poprvé v jarní sezoně nastoupili v základu pouze s jediným hrotovým útočníkem Škodou a ten mohl ve 21. minutě zvýšit, jenže v samostatném úniku trefil pouze brankáře Dostála a nezlomil čekání na první jarní gól.

Do základní sestavy Slavie se vrátili stoper Latka a střední záložník Kenija, který patřil v první půli k nejlepším hráčům na trávníku. Krátce po Škodově šanci měl v dobré pozici dost času na zakončení, ale přestřelil a za další chvíli povedenou ranou rozezvučel břevno.

Po přestávce přestala být převaha domácího týmu tak výrazná a Zlín se začal osmělovat. Velkou šanci na vyrovnání měl v 57. minutě Vukadin Vukadinovič, který nastoupil proti bratru Miljanovi ze Slavie. Po centru hlavičkoval sám, ale jen do Pavlenky.

Domácí se museli až do poslední chvíle strachovat o tři body, ale Zlín žádnou akci nedotáhl. Přesto někteří fanoušci po závěrečném hvizdu ohodnotili výkon Slavie pískotem.

Slavia Praha - Fastav Zlín 1:0 (1:0)

Branka: 6. Souček. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Peřina. ŽK: M. Vukadinovič, Piták - Hájek. Diváci: 6673.

Slavia: Pavlenka - Mikula, Latka, Deli, Jablonský - Hušbauer (59. Piták), Souček - M. Vukadinovič, Kenija (69. Mešanovič), Zmrhal (83. Štohanzl) - Škoda. Trenér: Čuhel.

Zlín: Dostál - Pazdera (52. Malý), Hájek, Jugas, Matejov - Hubáček - V. Vukadinovič, Holík (87. Jordan), Diop (70. Fantiš), Koreš - Poznar. Trenér: Páník.

Petr Čuhel (trenér Slavie): "Myslím, že jsme vstoupili do utkání slušně. Mimo gólu jsme si vypracovali určitě dvě tři další stoprocentní šance, bohužel jsme je neproměnili. Tím, že jsme nedali branky, jsme se sami dostali pod tlak a nervozitu. Potřebovali jsme druhou branku, abychom se uklidnili. V druhé půli jsme se uchýlili k nakopávaným balonům a umožnili jsme Zlínu chodit do brejků. Spokojenost s prvním poločasem a že jsme získali tři body. Jinak k té spokojenosti máme asi daleko. Myslím, že to bylo jen o tom, že Dušan (Uhrin) na té lavičce nebyl. Jinak seděl v dosahu lavičky, takže jsme se normálně domlouvali. V tom nebyl žádný problém."

Bohumil Páník (trenér Zlína): "V první půlce byla Slavia rychlá, nebezpečná. Věděli jsme, že budeme mít problémy ve vzduchu, protože nám chyběli dva vysocí standardní hráči, a to vlastně to utkání nakonec rozhodlo. I když Slavia měla další brankové šance, my jsme postupně začali taky zlobit, ale do lepší hry jsme se dostali až v druhém poločase. Fotbal se hraje na góly a ty my poslední dobou vůbec nedáváme, takže i kvůli tomu jsme prohráli. Ale alespoň ten výkon v druhé půli naznačil, že můžeme směle vyhlížet k příštímu utkání, které hodně napoví. Nemusíme mít obavy."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články