Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Slavia už na prodej nebude. Cílem je titul a zisk domácího poháru, napsal Tykač

Podle miliardáře Pavla Tykače, který se minulý týden stal majitelem fotbalové Slavie, už pražský celek nebude na prodej. V tuto chvíli nový vlastník nechystá ve vedení klubu žádné personální změny a nadále v něm počítá s Jaroslavem Tvrdíkem. Tykač na svém webu mimo jiné oznámil, že osobně bude řešit i přestupy hráčů. Za cíl v jarní části této sezony považuje zisk titulu i domácího poháru a co nejdelší cestu v play-off Evropské ligy.

Majitel fotbalové Slavie Pavel Tykač
zdroj: twitter.com/SK Slavia Praha

"Slavia Praha je legendární fotbalový klub. Když se objevila možnost jednat o koupi, vůbec jsem neváhal. Je to moje srdeční záležitost, a tak se zdráhám říct, že jde o investici. Vnímám to spíše – a nejen v tomto vánočním čase – v termínech dárek a naděje. Mám radost a jsem hrdý, že jsem mohl koupit Slavii od čínských investorů a získat ji zpět do českých rukou. Tato příležitost pro mne byla darem," prohlásil Tykač.

Zároveň doplnil, že takový dar vnímá rovněž jako závazek, "který – snad – v mnoha slávistech vyvolává naději. Udělám vše, co bude v mých silách, abych tu naději nezklamal," pokračoval devětapadesátiletý podnikatel a investor, který je podle říjnového vydání magazínu Forbes čtvrtým nejbohatším Čechem s majetkem 183,3 miliardy korun.

Klub už podle něj zůstane v jeho rukou. "Za posledních třicet let měla fotbalová Slavia Praha snad deset vlastníků. Oznamuji, že toto přeprodávání nejvýznamnějšího českého klubu skončilo. Již na prodej není a nebude," prohlásil. "Zůstanu jeho majitelem a věřím, že ani moje děti jej nikdy neprodají a společně s tribunou sever budou fandit: 'Praha je nejhezčí město na světě. My jí vládneme, my jsme Slavie.'"

Jednadvacetinásobného ligového mistra i nadále povede současný předseda představenstva Tvrdík. Tykač s ním ve funkci napevno počítá. "Odvádí velmi dobrou práci. V tuto chvíli nechystám žádné personální změny ve vedení klubu," konstatoval Tykač.

Angažovanost i na přestupovém trhu

Osobně se bude podílet i na transferech. "Jako vlastník deklaruji připravenost se na cestě k úspěchu podílet. Co se týče hráčských akvizic, budu každou příležitost na získání zajímavého hráče posuzovat individuálně s ohledem na cíle, které jsem stanovil," uvedl majitel energetické a uhelné společnosti Sev.en Energy.

Slavia přezimuje v tabulce s pětibodovou ztrátou na obhájce titulu Spartu, která odehrála o zápas víc. Na konci února se pražští rivalové utkají v Edenu ve čtvrtfinále domácího poháru, v březnu poté vršovický celek čeká osmifinále Evropské ligy.

"Cílem je zisk titulu i poháru pro vítěze MOL Cupu a v jarní části evropských pohárů se probojovat co nejdále. K tomu kromě hráčů a trenérů musí samozřejmě přispět i management a vlastník," má jasno Tykač.

"Z hlediska dalšího rozvoje si přeji co nejdříve zahájit stavbu mládežnického tréninkového centra, obecně na práci s mládeží se budeme hodně soustředit. Sport považuji za velmi důležitý a prospěšný faktor ve výchově a zrání dětí. Mezi priority bude patřit i rozvoj ženského týmu, který je výjimečně úspěšný (22 titulů mistryň ligy a pravidelný účastník Ligy mistryň)," zakončil Tykač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články