Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Slavia si smlsla na Olomouci a hodila rukavici Spartě. Plzeň opět ztratila

Můj dům, můj hrad. Slavia vyhrála v Edenu i třinácté ligové utkání v sezoně, tentokrát nad Olomoucí 4:0, a odskočila Spartě, kterou čeká v neděli Brno, na rozdíl tří bodů. Počtvrté v řadě naopak nezapsala skalp soupeře Plzeň, když remizovala 0:0 v Mladé Boleslavi. Své příznivce potěšil Zlín, jenž deklasoval 5:1 České Budějovice a v tabulce se posunul z úplného dna na 14. místo. Ostrava se s Libercem rozešla bez branek.

Mick van Buren ze Slavie se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Slavia razantně ukončila olomouckou sérii

Sešívané poslal do vedení ve druhé minutě nastavení úvodního dějství Mick van Buren, který si připsal 13. gól v sezoně. Po změně stran na nizozemského kanonýra navázali Ondřej Lingr, Ivan Schranz a střídající Václav Jurečka.

Slavia proto oplatila Sigmě podzimní porážku 0:2 a částečně napravila minulou remízu 2:2 v Liberci, jež byla její třetí venkovní ztrátou po sobě. Hanáci našli přemožitele po deseti kolech, poprvé v jarní části ročníku a zůstali šestí.

Slavia Praha - Sigma Olomouc 4:0 (1:0)

Branky: 45.+2 Van Buren, 62. Lingr, 75. Schranz, 90.+4 Jurečka. Rozhodčí: Szikszay - Kubr, Machač - Orel (video). ŽK: Sláma (Olomouc). Diváci: 16 186.

Slavia: Kolář - Masopust (70. Jurečka), Ogbu, Holeš, D. Jurásek - Ševčík (80. Pech), Hromada (39. Zafeiris) - Douděra, Lingr (70. Oscar), Schranz - Van Buren (70. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Olomouc: Macík - Navrátil (85. Poulolo), Pokorný, Greššák, Sláma (57. Zmrzlý) - Breite (71. Zifčák), Ventúra (71. Israel) - Vodháněl, Pospíšil, Zorvan (57. Chvátal) - Chytil. Trenér: Jílek.

Trápení Plzně pokračuje

Mladoboleslavští v posledním domácím utkání s Libercem (4:0) nasázeli v úvodní dvacetiminutovce tři branky a aktivně začali i tentokrát. Hned z první akce vyslal Matějovský do šance Kušeje, jehož pokus na zadní tyč vykopl Staněk na roh. V 11. minutě se sám velezkušený kapitán ujal zakončení, ale strážce plzeňské svatyně byl opět připraven.

Podobný zákrok musel vzápětí předvést i domácí gólman Šeda proti Sýkorovi, byla to však jediná vážnější šance Západočechů v první půli. Ofenzivní snažení zkomplikovalo obhájcům titulu i zranění nejlepšího střelce Chorého, kterého po půlhodině nahradil Durosinmi.

Tomáš Chorý z Plzně na trávníku v Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Po přestávce přešla Viktoria na rozestavení se čtyřmi obránci a její výkon se zvedl, ale Vydra v nadějném brejku Šedu z úhlu nepřekonal. A tak znovu hrozili domácí. Staněk si po hodině hry krátce po sobě připsal dva famózní zákroky při Karafiátově hlavičce z bezprostřední blízkosti i proti vyložené šanci Škody.

Závěrečných dvacet minut nabídlo oboustranně atraktivní průběh ve vysokém tempu, ke kterému přispěl i benevolentní metr sudího Berky. Při Vydrově hlavičce z krkolomné pozice zachránil domácí až na brankové čáře hlavičkující Suchomel. Na druhé straně vyřešil Staněk ve spolupráci s obranou hned několik nadějných brejků soupeře.

Zřejmě největší šanci zápasu měl v 79. minutě střídající Mosquera. Kolumbijský záložník se po hlavičce Vlkanovy dostal v malém vápně k odraženému míči, Šeda mu však na poslední chvíli skočil pod nohy a jeho střelu vyrazil. Gól tak v Mladé Boleslavi nepadl, ačkoli obě mužstva zaznamenala vysoký počet střeleckých pokusů (18:12) i rohových kopů (10:8). 

FK Mladá Boleslav – Viktoria Plzeň 0:0

Rozhodčí: Berka - Vlček, Vodrážka - Adámková (video). ŽK: Škoda, Skalák, Kušej, Suchomel - Sýkora, Havel. Diváci: 3336.

Mladá Boleslav: Šeda - Kubista (46. Donát), Karafiát, Suchý - Suchomel, Mareček (80. Dancák), Matějovský (77. Žitný), Fulnek - Kušej, Ladra (77. Ladra) - Škoda (87. Mašek). Trenér: Hoftych.

Plzeň: Staněk - Kaša, Pernica, Jemelka (46. Havel) - Holík, Kalvach, Bucha, Sýkora (77. Jirka) - Květ (65. Mosquera) - Vydra (77. Vlkanova), Chorý (28. Durosinmi). Trenér: Bílek.

Zlín maximálně využil dlouhou přesilovku

"Ševci" opustili poslední místo. K první výhře po pěti zápasech jim výrazně pomohlo vyloučení hostujícího Lukáše Havla už po 57 sekundách. Po dlouhém pasu z hloubi pole postupoval Vukadin Vukadinovič sám na brankáře Šípoše, Havel těsně před šestnáctkou zatáhl za "záchrannou brzdu" a putoval ve svém 100. ligovém střetnutí bleskově do sprch.  

Dlouhou přesilovku následně zužitkovali Libor Kozák a Filip Balaj brankami z první půle, na které po změně stran navázali Vukadinovič, Joss Didba a Nedeljko Kovinič.

Zlín je v neúplné tabulce čtrnáctý, ale patnácté Pardubice i šestnácté Teplice mají nedělní utkání k dobru. Dynamo, které prohrálo šest z posledních sedmi venkovních zápasů, kleslo na jedenáctou pozici.

Zlín – České Budějovice 5:1 (2:0)

Branky: 26. Kozák, 44. Balaj, 56. Vukadinovič, 82. Didiba, 90.+2. Kovinič - 78. Zajíc. Rozhodčí: Nehasil - Šimáček, L. Matoušek - Kocourek (video). ŽK: Slončík (Zlín). ČK: 1. Havel (České Budějovice). Diváci: 1729.

Zlín: Rakovan - Cedidla, Simerský, Procházka, Čanturišvili - Vukadinovič (87. Fantiš), Hlinka, Didiba (87. Tkáč), Dramé (87. J. Hellebrand) - Balaj (67. Slončík), Kozák (67. Kovinič). Trenér: Vrba.

České Budějovice: Šípoš - Sladký (71. Grič), Havel, Králik, Skovajsa (46. Sluka) - P. Hellebrand, Hora, Čermák (80. Penner), Čavoš (4. Broukal) - Škoda (71. Zajíc), Potočný. Trenér: Nikl.

Sedm změn v základu k vítězství nevedlo

Baník sáhl po sérii neúspěchů k sedmi změnám v základní sestavě a úplně poprvé se v jeho dresu v ligovém utkání představil brankář Letáček, který nahradil veterána Laštůvku.

Na obou mužstvech bylo vidět, že se herně i výsledkově trápí. První šance se i proto rodily až těsně před přestávkou. Tijani ve 40. minutě pohotovou patičkou dokázal usměrnit balon směrem na Vliegena, ale liberecký gólman zakročil nohou. Největší příležitost ale nigerijský útočník FCB zahodil ve 45. minutě, kdy po rohu volejem z malého vápna přestřelil.

Druhé dějství začalo šancí Liberce, když se Preislerův centr nečekaně snesl na břevno Letáčkovy svatyně. Poté ale Ostrava zvyšovala aktivitu a po další zahozené příležitosti Tijaniho, kterou vyrazil Vliegen, soupeře zatlačila do hluboké defenzivy. Domácím k tomu pomohlo i vyloučení Preislera. Ten fauloval unikajícího Plavšiče a dostal druhou žlutou kartu.

Baník v posledních 15 minutách sevřel Slovan na jeho polovině. Po střele Šehiče už diváci zvedali ruce, ale dorážející Kuzmanovič míč do sítě nepropasíroval. Navzdory tuhé defenzivě nakonec Severočeši málem Slezany šokovali, kdyby povedenou Valentovu ránu pod břevno nevytáhl Letáček na roh.

Baník Ostrava – Slovan Liberec 0:0

Rozhodčí: Černý - Nádvorník, Horák - Batík (video). ŽK: Šehič - Preisler, Purzitidis, Červ. ČK: 65. Preisler. Diváci: 5027.

Ostrava: Letáček - Juroška, Bitri, Pojezný, Šehič - Cadu, Šín (60. Miškovič), Kaloč (85. Boula), Klíma (60. Kuzmanovič), Buchta (60. Plavšič) - Tijani (72. Almási). Trenér: Hapal.

Liberec: Vliegen - Plechatý, Prebsl, Purzitidis - Mészáros (64. Rondič), Červ (87. Varfolomejev), Frýdek (63. Valenta), Doumbia (71. Lehoczki), Preisler - Olatunji, Tupta (71. Ghali). Trenér: Kozel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články