Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Slavia před derby počítá ztráty, Sparta vyhlíží návrat Kadeřábka

Praha – Derby nemá favorita, praví otřepaná pravda. V duelu mezi Spartou a Slavií už to však několik let tak úplně naplatí a "sešívané" čeká i tentokrát role outsiderů. Sparta má na Slavii náskok propastných 26 bodů a "sešívaní" budou navíc postrádat několik klíčových hráčů včetně Simona Deliho, jenž nemůže nastoupit kvůli dohodě obou klubů. Sparta naopak živí naději, že by se na hřišti mohl po zranění opět objevit Pavel Kadeřábek. Přímý přenos duelu Sparta – Slavia můžete sledovat v sobotu od 19:15 na ČT sport.

"Když se podívám na tabulku, je jasné, že obrovským favoritem jsou tentokrát domácí. Na druhou stranu jedná se jenom o jeden zápas, je to derby a v tom utkání se může stát všechno. To je taková naše naděje. Pod větším tlakem jsou určitě domácí," prohlásil trenér Slavie Miroslav Beránek. Roli favorita však rázně odmítá kouč Sparty Vítězslav Lavička. "Všichni víme, že derby je zvláštní zápas, který stírá všechny předzápasové prognózy," konstatoval sparťanský kouč.

Jenže Slavii, která se svým úhlavním rivalem prohrála devětkrát z posledních jedenácti ligových duelů, trápí před sobotním derby na Letné absence hráčů. Trest za vyloučení si s největší pravděpodobností odpyká Vukadin Vukadinovič, kvůli dohodě klubů nemůže hrát Simon Deli a další hráče trápí zdravotní problémy. Nejistý je start lídra obrany Martina Latky, záložníka Jaromíra Zmrhala a údajně také dalšího stopera Jiřího Bílka.

"Zdravotní stav našeho týmu není dobrý. Ani nebudu specifikovat všechny hráče, protože by jich bylo víc. Máme problémy," řekl slávistický trenér Miroslav Beránek. Latka vynechal poslední tři kola, Zmrhal se zase zranil v minulém utkání proti Bohemians 1905. "Martin Latka začal individuálně trénovat, je to s otazníkem. Zmrhal zatím ještě netrénuje," přiblížil Beránek stav marodů.

Spartu trápí především absence Pavla Kadeřábka, existuje však naděje, že by se reprezentační pravý bek v sobotu na trávníku objevil. "Vidím to tak padesát na padesát. Pavel momentálně pracuje individuálně s našimi kondičními trenéry. Má velkou chuť, aby do derby nastoupil. Tento zápas byl takový cílový pro to, aby se dal do pořádku a mohl nastoupit. Rozhodnutí o tom, jestli nastoupí, bude záležet především na něm a na našich lékařích, jestli mu povolí start," dodal Lavička. 

Je nám líto, video expirovalo.
Derby má favorita - Spartu
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články