Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slavia poslala Filu hostovat do Teplic, Valentu zapůjčila Liberci

Slavia zúžila kádr o dva mladé fotbalisty. Útočník Daniel Fila bude do konce sezony hostovat v Teplicích, záložník Matěj Valenta byl na půl roku zapůjčen Liberci. Pražané si v zimě mohou Filu stáhnou zpět.

Daniel Fila v dresu Slavie
zdroj: ČTK

Dvacetiletý Fila přestoupil do Slavie v únoru z Mladé Boleslavi, ale ve vršovickém týmu se neprosadil. V aktuální ligové sezoně zasáhl pouze do dvou prvoligových zápasů jako náhradník, přesto stihl jednu asistenci paradoxně ve středečním utkání proti Teplicím (6:0).

Reprezentant do 21 let jedinou soutěžní branku za A-tým v tomto ročníku vstřelil v domácí odvetě 2. předkola Evropské konferenční ligy proti gibraltarskému outsiderovi St Joseph při výhře 7:0. Jednou Fila skóroval i za druholigové "béčko".

"Moc se do Teplic těším, bude to pro mě zase další výzva. Jsem moc rád, že příchod dopadl, a věřím, že pomůžu já Teplicím a Teplice zase mně. Doufám, že se nám bude dařit a budeme úspěšní," uvedl Fila.

O dva roky starší Valenta se do mateřské Slavie vrátil v létě z Českých Budějovic. V červenobílém dresu zasáhl do obou duelů se St Joseph, ale v nejvyšší soutěži od trenéra Jindřicha Trpišovského šanci nedostal. Třikrát nastoupil za B-mužstvo.

Valenta se v Liberci sejde s dalšími hostujícími slávisty útočníkem Mickem van Burenem či obráncem Maksymem Talovjerovem. "S Mickem a Maxem jsem se potkal v Českých Budějovicích a ve Slavii. Znám i Karola Mészárose a trenéra (Luboše) Kozla, adaptace tedy nebude těžká. Kabina je super, moc se na to těším," řekl Valenta.

Do Jablonce přišel Souček na hostování z Dukly

Jablonec získal krajního obránce Daniela Součka z druholigové Dukly Praha na roční hostování. Severočeský klub má i opci na přestup čtyřiadvacetiletého beka.

Slávistický odchovanec Souček za Duklu v sezoně 2018/19 odehrál v nejvyšší soutěži 22 utkání a zaznamenal jednu asistenci. Další starty bývalý mládežnický reprezentant přidal ve druhé lize.

"Trenér (David Horejš) na mě působí dojmem, že ví, co chce hrát, jsem rád, že si vybral do týmu právě mě. Co se týká spoluhráčů, tak je v kabině dobrá parta. Pár kluků už jsem znal před příchodem do Jablonce, neměl by být problém, abych zapadl. Na zápasy v první lize se moc těším, oproti druhé lize se hraje na pěkných stadionech a bývá dobrá atmosféra," řekl Souček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články