Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Slavia nedovolila Plzni oslavy titulu, Baník už poskočil nad sestupové příčky

Už po 27. kole mohlo být o titulu jasno, kdyby Plzeň bodovala v Edenu. Slavia ale oslavy mistrovského poháru nepřipustila a po výborném výkonu zdolala Viktorii 2:0. Sešívaní si tak pomohli i v boji o Ligu mistrů, na druhém místě mají i díky remíze Sigmy 1:1 s Bohemians čtyřbodový náskok. Jablonec se zase po triumfu v Brně přiblížil třetí Olomouci, zatímco Zbrojovka už je na tom v záchranářských bojích hodně bledě. Polepšil si ale Baník, který remizoval v Mladé Boleslavi a dostal se mimo sestupové pásmo.

Slávistická radost a plzeňský zmar
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 2:0

Plzeň mohla už tři kola před koncem sezony v Edenu slavit zisk titulu, stačila by jí k tomu i pouhá remíza. Jenže slávisté podali zdaleka nejlepší výkon na jaře a po přesvědčivém bojovném výkonu s řadou šancí jasně zdolali nevýraznou Plzeň 2:0. O branky domácích se postaral vlastní trefou Radim Řezník a po změně stran Stanislav Tecl. Miroslav Stoch ještě ke všemu neproměnil pokutový kop, Plzni zase upřel gól rozhodčí Franěk po přezkoumání situace na videu. Náskok Plzně na čele je tedy před Slavií šestibodový, sešívaní mají blízko k pojištění druhého místa a Ligy mistrů, před třetí Olomoucí mají čtyřbodový odstup.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/373881-on-line-slavia-plzen)

Sparta Praha - Zlín 2:1

Sparťané potvrdili, že v domácím prostředí se jim daří. Nezaváhali ani v duelu se Zlínem, který ovládli po výsledku 2:1. Vítězný gól vstřelil David Lafata, který sice nefiguroval v základní sestavě, ale do hry se dostal už ve 32. minutě, když nahradil zraněného Václava Drchala. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/373822-sparta-si-poradila-se-zlinem-vyhru-vystrelil-lafata)

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Sparta - Zlín

Zbrojovka Brno - Jablonec 0:3

Už po sedmadvaceti minutách utkání Brna s Jabloncem bylo takřka jasno. Severočeši udeřili v rozmezí šesti minut zásluhou Masopusta a Považance, jenž se prosadil z pokutového kopu a po změně stran završil na konečných 3:0. Brno tak tři kola před koncem ligy dále ztrácí na záchranu šest bodů. Jablonec si zase před středečním pohárovým finále se Slavií pojistil čtvrté místo.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/373875-zbrojovka-brno-jablonec)

Mladá Boleslav - Baník Ostrava 0:0

Baník vybojoval v Mladé Boleslavi důležitý bod za remízu 0:0 a posunul se o lepší vzájemný zápas s Karvinou mimo pásmo sestupu. Ostravští sdílejí se slezským rivalem bilanci šestadvaceti bodů, ale díky podzimní výhře 2:1 se vyhoupli před Karvinou. Oba celky ale ještě vzájemný souboj čeká, a to za dva týdny v Karviné. Mladá Boleslav se naopak propadla na třinácté místo a na záchranu už má náskok pouhých dvou bodů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/373878-boleslav-banik)

Karviná - Dukla Praha 1:3

Podruhé v sezoně vyhráli venku, přehoupli se přes klíčovou třicetibodovou hranici a záchranu mají takřka zajištěnou. Fotbalisté Dukly po domácím vítězství nad Brnem vybojovali zásadní tři body na půdě Karviné, když vyhráli 3:1. Tým z Julisky k triumfu dovedli brankami Djuranovič, Holík a Miloševič. Za Slezany krátce po změně stran srovnával Kalabiška, jenže už po dvou dalších minutách Karviná inkasovala vítěznou branku hostí. Tým Josefa Muchy tak spadl na sestupové patnácté místo, ještě ho ale čeká bitva o přežití proti Baníku.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/373876-karvina-dukla)

Slovan Liberec - Vysočina Jihlava 1:3

Jestli je tým, proti kterému se Liberci vůbec nedaří, je to Jihlava. Slovan to prokázal už v předchozích sedmi zápasech, když proti Vysočině zvítězil jen jednou, a tentokrát propadl úplně. Severočeši sice doma prolomili gólový půst, když je do vedení poslal Pulkrab, jenže po změně stran zcela selhali, když se dvakrát prosadil Dvořák a na konečných 3:1 završil Ikaunieks. Jihlava se tak výrazně přiblížila záchraně, když má na sestupové příčky náskok už tří bodů. Liberec zase už popáté v řadě nevyhrál a poháry se mu zásadně vzdalují.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/373877-liberec-jihlava)

Sigma Olomouc - Bohemians 1:1

Už to vypadalo, že Sigma z klíčového duelu o evropské poháry proti Bohemians nevydoluje ani bod. Jenže nejdřív Martin Hašek neproměnil stoprocentní šanci. A o chvíli později, sedm minut před koncem zápasu, se k přímému kopu zpoza pokutového území postavil Jakub Plšek. I když poslal tvrdou ránu jen doprostřed brány, střela přes své nevalné umístění prošla mezi rukama brankáře Fryštáka. Sigma tak zareagovala na úvodní vlastní gól Jemelky a remizovala 1:1. Olomouc tak na druhou Slavii ztrácí zatím jen bod, ale čtvrtý Jablonec se na ni přiblížil na rozdíl dvou bodů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/373879-sigma-bohemians)

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy zklamaných trenérů Jílka (Olomouc) a Haška (Bohemians 1905)

Slovácko - Teplice 0:0

Slovácko už pět zápasů neprohrálo a nedostalo gól, když ve 27. kole první ligy remizovalo s Teplicemi 0:0. Domácí díky tomu mají tříbodový odstup od sestupového pásma, zatímco severočeský celek už čtyři utkání za sebou nevyhrál.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/373880-slovacko-teplice)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články