Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Slavia je nadále stoprocentní, Budějovice zůstávají na nule

Slavia zůstává i po 4. kole bez ztráty bodu a dále drží krok s – o skóre – vedoucí Spartou, když si z Mladé Boleslavi veze hubenou výhru 1:0. Na třetí příčku se vyšplhala olomoucká Sigma, která dokázala na vlastní půdě přemoci Teplice. Pardubice si v "záchranářském" souboji poradily s Karvinou a v duelu Slovácka s Bohemians se ze tří bodů radovali hosté z Uherského Hradiště. Nadále bez bodu zůstávají České Budějovice, které prohrály doma s Plzní 3:1.

Slávistická radost
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Tijani hrdinou večera

Pokud chtěla Slavia udržet krok s vedoucí Spartou, nezbývalo jí než zvítězit na horké půdě doposud neporažené Mladé Boleslavi. To se "sešívaným" nakonec podařilo a stačil jim k tomu jediný gól. O ten se z velké míry Muhamed Tijani, který donutil k chybě boleslavského Poulola, jenž si dal vlastní gól.

Trenér Slavie Trpišovský udělal pět změn v základní sestavě oproti duelu s Dniprem. Pražané v první půli nijak zvlášť nedominovali a opravdu velkou gólovou šanci stejně jako soupeř neměli. 

Po změně stran slávisté přidali, ale k vedení se dostali až po vystřídání. Tijani byl na trávníku jen několik desítek sekund, když si naběhl na Provodův centr po odvráceném rohu a přispěl k tomu, že domácí Poulolo zamířil do vlastní sítě.

Tijani měl poté další šanci, ale z voleje zamířil jen do Trmala. Mladoboleslavský celek, který v předchozích třech kolech, zaznamenal sedm branek, tentokrát vůbec nevystřelil mezi tyče. V nastavení se domácí marně dožadovali penalty po zákroku na střídajícího Šimka ve vápně.

FK Mladá Boleslav – Slavia Praha 0:1 (0:0)

Branka: 59. vlastní Poulolo. Rozhodčí: Machálek – Nádvorník, Hrabovský – Zelinka (video). ŽK: Sakala, Šimek – Tomič. Diváci: 5000 (vyprodáno).

M. Boleslav: Trmal – Kadlec (87. Šimek), Suchý, Karafiát, Suchomel – Poulolo (75. Matějovský), Sakala – Jawo (69. Solomon), Mareček (69. Ladra), Kušej – Hilál (75. Pulkrab). Trenér: Kulič.

Slavia: Kolář – Masopust, Ousou, Ogbu, Provod (69. Holeš) – Ševčík, Oscar – Tomič (46. Zafeiris), Jurečka (58. Van Buren), Wallem (44. Jurásek) – Chytil (58. Tijani). Trenér: Trpišovský.

Gólové hody v Budějovicích

Plzeň odstartovala do zápasu dvěma rychle vstřelenými brankami. Už v desáté minutě vedli "viktoriáni" 2:0, a tak bylo poměrně brzy jasné, že Budějovice si budou muset na první body počkat i nadále. Nakonec se diváci v Budějovicích dočkali alespoň množství gólů na obou stranách, po nichž se Plzeň radovala z výhry 5:2. Hattrick vstřelil Pavel Šulc.

Už v osmé minutě po nepřesném odkopu Janáčka si míč zpracoval Traoré a zhruba ze 40 metrů přehodil českobudějovického brankáře. Dynamo ještě ani pořádně nevstřebalo fakt, že prohrává, a už za dvě minuty inkasovalo podruhé. Po Caduově centru Durosinmi na hranici ofsajdu posunul míč na Šulce, jenž zblízka nezaváhal.

České Budějovice si během první části nevypracovaly jedinou příležitost, přesto dokázaly snížit. Po Hejdově ruce v šestnáctce snížil z penalty bývalý plzeňský záložník Jakub Hora. Dynamo o naději na rychlé vyrovnání přišlo už ve 46. minutě, kdy Bucha po Kopicově přihrávce prostřelil Janáčka. V 72. minutě vstřelil další plzeňskou branku Šulc netradičně hlavou, chvíli nato snížil střídající Osmančík.

V závěru při standardní situaci Plzně zahrál rukou Adediran a ve druhé minutě nastavení Šulc z penalty dokonal hattrick.

Dynamo České Budějovice – Viktoria Plzeň 2:5 (1:2)

Branky: 45.+3 J. Hora z pen., 74. Osmančík – 10., 72. a 90.+2 z pen. Šulc, 8. Traoré, 46. Bucha. Rozhodčí: Volek – Vlček, Antoníček – Adámková (video). ŽK: Králik, Ondrášek, Čmelík – Šulc. Diváci: 4723.

Č. Budějovice: Janáček – Broukal (68. Osmančík), Havel, Králik – V. Hora (46. Čmelík), J. Hora, Čermák, Trummer – Hellebrand (80. Hais), Suchan (46. Adediran) – Ondrášek. Trenér: Nikl.

Plzeň: Staněk – Hejda, Hranáč, Dweh – Kopic (92. Holík), Bucha, Kalvach, Traoré (81. Vlkanova), Cadu (81. Jemelka) – Šulc – Durosinmi (70. Kliment). Trenér: Koubek.

Olomouc zůstává v kontaktu s vedoucím duem

Teplice patří bezesporu k nejpříjemnějším překvapením dosavadního průběhu nové sezony, přinejmenším co se bodového zisku týče. Sigma se však ukázala být nad síly Severočechů, ti Olomouci podlehli 2:1 po dvou gólech Jana Vodháněla. Hanáci si tak na své konto připsali třetí výhru ze čtyř zápasů a okupují průběžnou třetí příčku.

Olomouc sice měla územní převahu, lépe kombinovala ve středu pole, nicméně do pokutového území ke gólovému zakončení se nedostávala. Domácí svůj tlak v závěru půle stupňovali, přesto byli hosté blízko prvnímu gólu, jenže Macík ve 40. minutě bravurně zlikvidoval přesný a tvrdý pokus Radosty.

Do druhé půle nastoupili Hanáci velmi aktivně. Nakonec se prosadil po individuální akci a střele z hranice šestnáctky v 55. minutě Vodháněl. Olomouc i nadále diktovala tempo hry, musela si ale hlídat brejkové akce Severočechů. Po jedné z nich se trefil přesně do horního rohu Macíkovy branky Krsmanovič a dal svůj první gól v české lize.

Teplická euforie ale netrvala dlouho. Necelé tři minuty nato poslal Vodháněl stříleným přízemní centr z pravé strany a bránící Chaloupek míč jemnou tečí nešťastně poslal k zadní tyči do vlastní sítě.

Sigma Olomouc – FK Teplice 2:1 (0:0)

Branky: 55. a 75. Vodháněl – 72. Krsmanovič. Rozhodčí: Kotala – Podaný, Hurych – Starý (video). ŽK: Pokorný – Cykalo, Křišťan. Diváci: 3588.

Olomouc: Macík – Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Breite, Ventúra (68. Pospíšil) – Vodháněl, Fortelný (84. Zorvan), Navrátil – Juliš (88. Muritala). Trenér: Jílek.

Teplice: Grigar – Dramé, Chaloupek, Hora (46. Cykalo) – Bílek, Jukl (66. Křišťan), Beránek, Mareček, Radosta – Fila, Vachoušek (58. Gning, 68. Krsmanovič). Trenér: Frťala.

Pardubice si poradily s Karvinou

Nováček z Karviné sice vstoupil do sezony výhrou nad Zlínem, od té doby ale sbírá jen porážky. A to platilo i v Pardubicích. V  duelu dvou celků, od nichž se očekává, že budou bojovat o záchranu v nejvyšší soutěži, si domácí dokráčeli pro výhru 2:1.

V bojovném prvním poločase mnoho šancí k vidění nebylo, domácí ale využili hned tu první. Ve 39. minutě Darmovzal připravil patičkou míč Černému, jenž našel vnějším nártem na zadní tyči Tischlera a ten hlavou překonal Ciupu. 

Do druhé půle vstoupila Karviná náporem. V 50. minutě Mikuš předložil míč před odkrytou bránu Akinyemimu, ten ale prudkou přihrávku nedokázal lépe usměrnit. Nigerijský útočník měl záhy ještě větší šanci, když mu do sólového úniku "namazal" střídající Matoušek, Akinyemi ale trefil jen tyč.

Matoušek odčinil své zaváhání v 55. minutě. Letní posila z Olomouce si naběhla na Pikulův diagonální pas přes půl hřiště, po zpracování obešla gólmana Ciupu a do prázdné brány vstřelila první ligovou branku.

Slezané nakonec zkorigovali skóre po nenápadné akci, kdy se Doležalova hlavička odrazila od zad Halinského na bránu a gólman Budinský po nejistém zákroku pustil míč za svá záda. Karviná přesto venku prohrála sedmý ligový zápas za sebou.

FK Pardubice – MFK Karviná 2:1 (1:0)

Branky: 39. Tischler, 55. Matoušek – 90.+4 vlastní Halinský. Rozhodčí: Berka – Mokrusch, Kříž – Radina (video). ŽK: Vacek – Ražnatovič, Boháč, Svozil. Diváci: 2887.

Pardubice: Budinský – Surzyn, Halinský, Donát, Tischler (75. Kukučka) – Vacek – Sychra (46. Matoušek), Hlavatý, Darmovzal (71. Šimek), Pikul (62. Patrák) – Černý (62. Krobot). Trenér: Kováč.

Karviná: Ciupa – Mikuš, Bederka, Svozil, Ražnatovič (65. Hošek) – Boháč (59. Krčík), Žák (59. Ezeh) – Memič, Budínský (75. Málek), Papalelé – Akinyemi (59. Doležal). Trenér: Luhový.

Slovácko veze tři body z Ďolíčku

Tým z Uherského Hradiště udeřil ve třetí minutě nastavení. Reichl ještě vyrazil Kalabiškovu ránu z vápna, na Hofmannovu dorážku už ale nestačil. Domácí se snažili vyrovnat, hostující defenziva jim však výraznější příležitost nedovolila. V 78. minutě střídající Juroška upláchl Köstlovi a běžel sám na Reichla, jenže pokus o kličku mu nevyšel.

V 85. minutě střídající Cicilia udeřil do obličeje Křapku a sudí Pechanec po zásahu videorozhodčícho a přezkoumání situace na monitoru hostujícího útočníka vyloučil.

Bohemians bleskově srovnali, Kovaříkův gól však kvůli ofsajdu neplatil. Poté Juroška po souboji s Hybšem upadl ve vápně Bohemians a Pechanec odpískal pro Slovácko penaltu. Po další intervenci VARu a zhlédnutí opakovaných záběrů ji ale odvolal. Slovácko zdolalo "klokany" v nejvyšší soutěži po třech utkáních.

Bohemians Praha 1905 – 1. FC Slovácko 0:1 (0:1)

Branka: 45.+3 Hofmann. Rozhodčí: Pechanec – Kubr, Machač – Kocourek (video). ŽK: Kovařík – Kadlec, Svědík (trenér). ČK: 86. Cicilia (Slovácko). Diváci: 5612.

Bohemians: Reichl – Hůlka, Křapka (88. Mužík), Hybš – Köstl, Jindřišek (57. Kovařík), Hrubý, Dostál – Matoušek (73. Prekop), Beran (57. Kozák) – Puškáč (57. Necid). Trenér: Veselý.

Slovácko: Heča – Hofmann (66. Srubek), Daníček, Kadlec – Reinberk (45.+1 Sinjavskij), Valenta, Havlík, Kalabiška – Petržela (62. Juroška), Vecheta (46. Cicilia), Kim Sung-pin (62. Holzer). Trenér: Svědík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články