Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Slavia hlásí superposilu. Do Edenu opravdu ulovila exsparťana Stancia

Čtvrtou letní posilou Slavie se stal rumunský reprezentant Nicolae Stanciu, který k sešívaným přestupuje ze saúdskoarabského Al-Ahli. Do české ligy se tak vrací jen po půl roce. Jedná se o velice pikantní příchod. Stanciu byl totiž ještě před půl rokem hráčem Sparty. Teď podepsal v Edenu čtyřletou smlouvu do června roku 2023. Ještě dnes by se měl připojit k fotbalistům Slavie, kteří se připravují na start sezony v Rakousku.

Nico Stanciu je novou posilou Slavie Praha
zdroj: SK Slavia Praha

Slavia by za Stancia měla podle médií zaplatit zhruba 100 milionů korun. Stanciu přišel do Sparty loni v lednu z Anderlechtu údajně za 96 milionů korun, což z něj udělalo nejdražší posilu v historii nejvyšší soutěže.

"Byl to za 22 let praxe můj nejtěžší přestup na mezinárodním poli, ještě složitější než svého času Petra Čecha z Rennes do Chelsea," uvedl Pavel Zíka ze společnosti Global Sports, která Stancia v Česku zastupuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Stanciu se vrací do Prahy. Nebude hrát ale na Letné, nýbrž v Edenu

Pro Slavii se Stanciu stal už čtvrtou posilou. Z Bohemians 1905 přišel útočník Júsuf Hilál a z Jablonce dorazili obránci Tomáš Holeš a David Hovorka, který v minulosti rovněž působil ve Spartě.

Šestadvacetiletý Stanciu prošel bukurešťskou Steauou (dnešní FCSB), skvělé výkony na domácí i evropské scéně, které korunoval 33 vstřelenými brankami, mu vynesly angažmá v bruselském Anderlechtu.

V lednu 2018 přestoupil Stanciu do Sparty, za niž během roku nasbíral 10 gólů a osm asistencí a stal se klíčovým hráčem týmu. Začátkem letoška ale zamířil do Al-Ahli, za který stihl odehrát jen deset soutěžních zápasů. Kvůli zpožděným výplatám se však rozhodl ze saúdskoarabského klubu po pouhém půlroce odejít. Sparta pak údajně Stanciův návrat odmítla.

"Jménem Nica a celého našeho agentského týmu musíme poděkovat zejména prezidentovi Slavie panu Tvrdíkovi za jeho nekonečnou trpělivost, rozvahu a vstřícnost. Nekonečné a trpělivé skládání mozaiky tohoto megapřestupu začalo před měsícem a půl, v polovině května," dodal Zíka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články