Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Šimáně: Nečekejte zázraky. Novou Slavii nastartujeme za dva roky

Praha - Od nástupu nových vlastníků fotbalové Slavie, čínské společnosti CEFC a milionáře Jiřího Šimáněho, panují mezi fanoušky velká očekávání. Šimáně však varuje, aby příznivci v nejbližší době nečekali zázraky a byli trpěliví. Počítá s dvouletou stabilizací klubu a výraznou podporou práce s mládeží. "Rozumná doba pro nastartování nové Slavie jsou minimálně dva roky. Nebuďte, prosím, netrpěliví, všichni budeme bojovat za to, aby to byla doba co nejkratší. Zázraky se ale nedějí, vše si musíme poctivě odpracovat," uvedl Šimáně.

Soustředit se chce zejména na práci s mládeží. Perfektně fungující akademie a mládežnická mužstva jsou podle něj základ. "Bez vlastních kvalitních hráčů nemá klub v evropském kontextu šanci. Těžko bude mít finanční prostředky na to, aby kupoval dobré a současně drahé hráče, ty musí umět vychovat a také prodat. Tomuto projektu budeme věnovat maximální pozornost," nastínil nový čtyřicetiprocentní vlastník klubu.

Původně prý do fotbalu vstoupit nechtěl, jelikož se obával, že takový krok poškodí jeho reputaci. "Omlouvám se všem, kterým jsem po celá ta léta tvrdil, že nikdy do fotbalu nevstoupím. Myslel jsem to zcela vážně, nikdy jsem to opravdu nechtěl. Ne proto, že by mne fotbal nezajímal, ale proto, že mě všichni moji známí včetně mé rodiny snažně prosili o to, abych to nedělal, neboť z jejich pohledu i pouhý krok tímto směrem znamená nevratné poškození jména," vysvětlil Šimáně, který našel ve Slavii zalíbení díky svému otci.

Kvůli hrozícímu insolvenčnímu řízení proti Slavii však nakonec do fotbalu vstoupil. "Bylo jasné, že to Slavia bez vstupu nového akcionáře nezvládne. O většinový podíl jsem ale nestál a z možných spoluinvestorů byla nakonec nejrychlejší CEFC, velká čínská privátní společnost světového významu, která s námi shodou okolností v té době jednala o vstupu do Travel Servisu. Jsem přesvědčen, že to bylo dobré rozhodnutí," prohlásil Šimáně, který vlastní leteckou společnost Travel Servis.

Je nám líto, video expirovalo.
Novým majitelem Slavie je čínská firma CEFC
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články