Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sigma zvítězila v Boleslavi a jde do čela

PrahaFotbalisté Sigmy Olomouc se minimálně do zítřka posouvají do čela Gambrinus ligy. Po těsné výhře 1:0 v Mladé Boleslavi získali jednobodový náskok na vedoucí duo Jablonec s Plzní. Sigma získala tři body gólem Michala Ordoše z penalty ve 32. minutě.

Radost hráčů Sigmy Olomouc
zdroj: ČTK autor: Břetislav Fiala

Hosté před duelem na půdě Středočechů museli řešit absenci kapitána Škerleho, který pykal za vyloučení v předchozím utkání s Brnem. Ve stoperské dvojici tak s Dreksou nastoupil Šindelář a právě přes jednadvacetiletého obránce si domácí vytvořili v prvním poločase jedinou vážnější příležitost. Nešpor v 27. minutě na pravé straně obral o míč Šindeláře, ale na branku postupoval z příliš ostrého úhlu a jeho střelu vytěsnil gólman Blaha na roh.

Sigma byla v útoku nebezpečnější. Úvodní hlavička Ordoše šla těsně nad branku, ale v 32. minutě Dosoudil na hranici vlastního pokutového území nešikovně fauloval Pospíšila, rozhodčí po poradě s asistentem nařídil pokutový kop a ten s přehledem proměnil Ordoš střelou do protipohybu brankáře Millera.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí, ale ani jedna ze tří střel Mareše nemířila na branku a Fillo v 60. minutě po rychlém protiútoku trefil břevno. S přibývajícím časem Boleslavští více riskovali a v 75. minutě je mohl potrestat Navrátil. Při brejku dvou na jednoho mu však Ordoš nepřihrál přesně.

Vzápětí se na druhé straně krásně položil do střely Kúdela, ale gólman Blaha svým zákrokem odmítl vyrovnání. Brankou neskončil ani průnik Buluta a v závěru už Olomouc těsné vedení udržela.

Trenér Pivarník o posunu na první příčku

Mladá Boleslav - Olomouc 0:1 (0:1)

Branka: 32. Ordoš z pen. Rozhodčí: M. Paták - Filípek, Blažej. ŽK: Šírl, Johana - Hořava, Vepřek, Dreksa, Navrátil, Klesnil. Diváci: 3072.

Boleslav: Miller - Bořil, Johana, Dosoudil, Šírl - Kúdela, Janíček - Fillo (63. Štohanzl), Sivrič, Mareš (66. Bulut) - Nešpor (81. Ondřejka). Trenér: Minář.

Olomouc: Blaha - Rossi, Dreksa, Šindelář, Vepřek - Pospíšil, Hořava - Schulmeister (72. Klesnil), Ordoš, Navrátil (84. Petr) - Hubník (90. Plšek). Trenér: Pivarník.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články