Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sestup by byla tragédie, ale musíme posílit, říká teplický kouč Jarošík

Svoji misi splnil, i když na poslední chvíli. Trenér Jiří Jarošík přišel k fotbalistům Teplic na konci září po 9. kole, byli předposlední a měli jen bod před poslední Karvinou a tři ztráceli na nesestupové pásmo. Navzdory zlepšení se nakonec museli zachraňovat až v baráži, v níž doma porazili Vlašim 3:0 a v neděli na hřišti soupeře uhráli remízu 2:2. Takže si nakonec oddechl, ale ví, že mužstvo bude třeba posílit.

Jiří Jarošík
zdroj: www.fkteplice.cz

"Vlašim doma ukázala svou sílu, byla nepříjemným soupeřem. Musím říct, že už jsme toho měli všichni dost, protože sezona byla strašně dlouhá a náročná, a to jak psychicky, tak i fyzicky. Jsme hrozně rádi, že je to pro nás s dobrým koncem," řekl na tiskové konferenci Jarošík po remíze 2:2 v odvetě baráže. Za úspěchem jeho tým vykročil domácí výhrou 3:0 ve čtvrtečním úvodním duelu.

V roli teplického trenéra začal Jarošík sedmi ligovými porážkami za sebou, po nichž se mužstvo propadlo na poslední místo tabulky. Poté ale přišlo velké zlepšení a Severočeši vstupovali do nadstavbové části z 12. příčky. Z následných pěti kol ale získali jen dva body a museli do baráže.

"Začali jsme vlastně hrát až od nějakého 15. nebo 16. kola. Jaro jsme pak měli skvělé, tam jsme podle bodů skončili pátí. Už kvůli tomu jsme si možná nezasloužili sestoupit. Pak přišla nadstavba a vypadlo nám pět stěžejních hráčů. Navíc nás to nezastihlo ve formě," poznamenal Jarošík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vlašim - Teplice

"Když jsem přišel do Teplic, všichni jsme se modlili za baráž. Pak to chvíli vypadalo, že se z baráže vymotáme a vyhneme se jí. Nakonec jsme tam skončili. Baráž nikdo nechce hrát. Nikdo z nás s tím neměl zkušenosti, pro všechny to bylo něco nového. Vlašim neměla co ztratit, my jsme museli. Dopadlo to dobře, ale ideální to nebylo. Bylo důležité, že se nám vrátili někteří klíčoví hráči, to už jsem věřil," doplnil čtyřiačtyřicetiletý bývalý český reprezentant.

Teplice už několik sezon po sobě hrají v dolní polovině tabulky, kdysi přitom pravidelně atakovaly pohárové příčky. "Sestup by byla tragédie, protože Teplice historicky a zázemím do ligy patří. Ale nejde žít z minulosti, musíme koukat do budoucna. A hlavně se musí posílit kádr, o tom se nemusíme bavit," řekl Jarošík.

"Pak můžeme mít vyšší cíle a koukat na vyšší pozice. Důležité budou samozřejmě finance. Končí nám osm hráčů, kteří nemají smlouvu. Plus další důležití hráči. Takže teď jsme momentálně na minus 12 hráčích. Uvidíme, jak vše dopadne," konstatoval bývalý fotbalista Sparty, Liberce, CSKA Moskva, Celticu Glasgow či Zaragozy.

Úspěch v baráži zatím nijak bouřlivě neslavil. "Všechno to ze mě spadlo. Je asi lepší hrát o něco nahoře než dole. Ale zase se musím trochu pokárat. Teď jsem viděl, jak slavil záchranu v anglické lize Everton. Hrozně se mi líbilo, jak tam tím žili, i když vlastně nic nevyhráli a jen se zachránili," dodal Jarošík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články