Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Sázka na zkušenost. Nováček z Brna přivedl třicátníky Divíška a Matejova

První dvě letní posily hlásí nováček nejvyšší domácí fotbalové soutěže Brno. Do Zbrojovky zamířilo duo zkušený obránců, Josef Divíšek, jenž v novém působišti podepsal smlouvu na dva roky, a Róbert Matejov. Délku jeho kontraktu klub neuvedl. 

Róbert Matejov
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Jednatřicetiletý Divíšek působil v minulých pěti sezonách ve Slovácku, s nímž v květnu získal domácí pohár. Sparťanský odchovanec nastupoval dříve i za Příbram. V nejvyšší soutěži odehrál 201 zápasů a vstřelil dvě branky.

"Moc se těším na novou výzvu a nové prostředí. Z hráčů znám v podstatě jen Kubu Řezníčka, se kterým jsme spolu krátce hráli v Příbrami, i když jsem samozřejmě proti Zbrojovce nějaké zápasy odehrál. Jsem přesvědčený, že Brno by nemělo hrát jen o záchranu, a udělám maximum pro to, abych do týmu dobře zapadl a pomohl svými zkušenostmi na hřišti," uvedl Divíšek.

"V Josefově osobě přichází levonový hráč do obrany, kterého jsme toužili přivést dlouhodobě. Má dost zkušeností s těžkými zápasy a jsem přesvědčený, že bude schopen nám pomoci," konstatoval sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár.

Třiatřicetiletý Slovák Matejov přišel ze Zlína, kde hrál od roku 2012. "Deset let je ve fotbale velmi dlouhá doba, bude to první změna prostředí po dlouhé době. Těším se, že poznám nový klub, nové spoluhráče a brněnské fanoušky. Už se nemůžu dočkat, až sezona vypukne. Věřím, že se nám bude společně dařit," řekl Matejov, jenž v české lize ve 167 utkáních zaznamenal pět gólů.

"Robo je dalším hráčem na kraj obrany. Je zkušený, silný na míči a v případě potřeby je schopen alternovat i na jiných postech," prohlásil Požár.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články