Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Rozhodla první půle, zápas jsme promrhali, hodnotil remízu v Teplicích Holeš

Málo vypracovaných příležitostí a špatný start. Slavii se proti Teplicím v utkání 20. kola nedařilo a ze Stínadel si "sešívaní" odvezli pouze bod za remízu 1:1. "Promrhali jsme to sami v první polovině, je to škoda," hodnotil průběh navrátivší se Tomáš Holeš.

Mick van Buren a Igoh Ogbu
zdroj: ČTK autor: Jan Šťastný

Severočechy poslal do vedení už ve třetí minutě druhou ligovou trefou Tadeáš Vachoušek. Ve 12. minutě skončila tečovaná střela Ibrahima Traorého na tyči, Pražané si ale za celý první poločas nepřipsali do statistik střelu na bránu. 

Výkon týmu a špatnou reakci na obdrženou branku zkritizoval i kouč Jindřich Trpišovský, který dvakrát střídal ještě před pauzou. Další dvě změny přichystal na začátek druhé půle a v 71. minutě poslal na hřiště Holeše.

"Šel jsem místo Ibry (Traorého), kterému už docházely síly. Měl jsem pokyny, abych trochu pomohl v rozehrávce, otáčel hru a sbíral druhé míče, aby nám nevyjížděli do brejků. Samozřejmě jsme chtěli zápas ještě otočit," popsal čtvrtfinalista předloňského Eura, jenž naposledy hrál 8. září v Evropské konferenční lize proti Sivassporu.

Slavia zvládla pouze srovnat v 74. minutě po penaltě Stanislava Tecla, který byl z pokutového kopu úspěšnější než po hodině hry jeho spoluhráč Mick van Buren. Na obrat už ale slávisté nedosáhli.

"Druhá půle byla lepší, měli jsme dvě penalty i další šance. Musíme být ale produktivnější," podotkl Holeš, který v uplynulých měsících chyběl kvůli rekonvalescenci po operaci poraněné šlachy. "Byla to dlouhá doba, hodně jsem na návratu pracoval. Jsem šťastný, že jsem zpátky. Bohužel ten návrat je hořký," dodal někdejší hráč Jablonce nebo Hradce Králové.

Pražané nezvítězili po osmi ligových utkáních a na jaře přišli o stoprocentní bilanci. V čele tabulky mají dvoubodový náskok na obhájce titulu z Plzně, Viktoria ale má k dobru nedělní duel na hřišti Slovácka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články