Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Řezník prožívá gólově nejlepší sezonu kariéry: Teď mi to lepí, ale přihrávky kluků jsou geniální

Nejdřív téměř na odchodu z klubu, teď jeden z pilířů sestavy. Obránce Radim Řezník pomohl plzeňským fotbalistům vítězným gólem k domácí výhře 2:0 nad Libercem v 18. kole první ligy. Dvaatřicetiletý krajní bek dal od začátku tohoto ročníku nejvyšší soutěže už čtyři branky a prožívá střelecky nejúspěšnější sezonu kariéry.

Plzeňský Radim Řezník skóruje proti Liberci
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Nikdy jsem nebyl nějaký střelec. Teď mi to asi nějak lepí. Zase od kluků jsou geniální přihrávky a pak je na nás, jestli to dáme, nebo ne. Možná se do šancí dostávám více, než jsem se dostával, a prostě to proměňuju," řekl Řezník.

Proti Liberci otevřel skóre v 17. minutě po centru Lukáše Kalvacha za obranu. "Měl jsem myšlenku, že to zpracuju a zakončím. Určitě nás (trenéři) nabádají, abychom víc stříleli. Buď to trefíme nebo se to odrazí pro někoho jiného," uvedl Řezník. "Chceme to takhle hrát. Nechci říct, že to je skoro nebránitelné. Ale když se to dobře sehraje a správně si to načasujeme, tak je to skoro půl gólu. Ale to platí, i když to udělají soupeři nám," doplnil rodák z Českého Těšína.

Vedle čtyř gólů si v ligové sezoně připsal i tři asistence. Momentálně patří ke klíčovým hráčům trenéra Michala Bílka a první volbou na pravou stranu obrany. V létě byl přitom Řezník na odchodu z Plzně a v týmu zůstal jenom kvůli tehdejší rozsáhlé marodce.

"Není to v tom, že by mě to úplně nakoplo. Jsem rád za šanci, že jsem tady zůstal. Po těch 10 letech se neodchází jednoduše. Bral jsem to, jak jsem to bral. Šance se naskytla a možná se mi to vrátilo. Jsem rád, že můžu takhle pomáhat týmu," prohlásil Řezník, který celkem v kariéře zaznamenal 14 ligových zásahů.

Plzeňští v nejvyšší soutěži zvítězili potřetí za sebou a bodově dotáhli vedoucí Slavii, která má k dobru nedělní zápas s Mladou Boleslaví. Mistrovský titul však Západočeši neřeší. "Trenér nás nabádal, abychom na to nekoukali a šli zápas od zápasu. To se nám daří. Nějak se o tom nechceme bavit. Chceme vyhrávat a držíme se tam. Ještě je zápasů strašně moc. Příště v Karviné zakončíme podzim a potom celé jaro. Může se vždy stát cokoliv, ale zatím je podzim pro nás velmi slušný," uvedl bývalý zadák Ostravy nebo Mladé Boleslavi.

Chválil ho i Bílek. "Je na podzim hodně produktivní, má výbornou ofenzivu. Jsem rád, že oba beci hodně podporují ofenzivu a čísla mají. Není to jenom Radim, ale i Havlis (Milan Havel)," řekl trenér Viktorie. "Radimovi celý podzim vyšel. Škoda toho zbytečného faulu na Slavii, po kterém dostal (za vyloučení) trest na tři zápasy. Klobouk dolů před tím, jak se do toho vrátil," dodal Bílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články