Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Prymulova kauza všechno zkomplikovala. LFA vyloučila víkendový restart ligy

Doufali, že by profesionální fotbal mohl dostat zelenou pro restart. Jenže nestalo se. Ligová fotbalová asociace (LFA) proto definitivně vyloučila možnost, že se o nadcházejícím víkendu opět rozběhne první liga, přerušená kvůli zhoršené koronavirové situaci v zemi. LFA uvedla, že stále nedostala od ministerstva zdravotnictví kladnou odpověď na žádost o výjimku.

Koronavirus
zdroj: ČTK/AP autor: Kerstin Joensson

Zástupci fotbalu a hokeje jednali o možném znovuzahájení nejvyšších soutěží a věřili, že by se mohlo začít opět hrát už o víkendu. LFA požádala o výjimku už minulé pondělí. Situaci ale zkomplikovala aféra ministra zdravotnictví Romana Prymuly, který se zúčastnil schůzky v uzavřené restauraci, kvůli čemuž ve funkci skončí. Prymula je připraven rezignovat, jakmile bude mít nástupce.

Předseda LFA Dušan Svoboda už v pondělí vyjádřil obavy, že první liga o tomto víkendu ještě nezačne, což potvrdil výkonný ředitel asociace Tomáš Bárta. "Bohužel jsme přes opakované urgence do dnešního dne neobdrželi od ministerstva zdravotnictví kladnou odpověď na žádost o stanovení podmínek pro možnost odehrání 7. kola FORTUNA:LIGY o nadcházejícím víkendu," uvedl Bárta.

Od soboty 31. října do pondělí 2. listopadu se neodehraje 7. kolo první fotbalové ligy a ve středu 4. listopadu nepřijde na řadu ani 7. kolo druhé ligy. Zápasy nejvyšší soutěže se v Česku naposledy hrály 4. října.

Soutěže nezačnou dřív než 7. listopadu. "Ligová fotbalová asociace bude i nadále ve spolupráci s Národní sportovní agenturou intenzivně jednat s ministerstvem zdravotnictví i celou Vládou ČR o tom, za jakých podmínek by bylo i za stávajících opatření státních autorit možné znovu obnovit profesionální fotbalové soutěže v co nejdřívějším možném termínu," uvedla LFA.

Fotbalisté na rozdíl od hokejistů nemají omezenou přípravu a nadále ve venkovních prostorech mohou trénovat v obvyklém počtu. Liberec, Slavia a další pražský klub Sparta mohou hrát v základních skupinách Evropské ligy, díky výjimkám i na svých domácích stadionech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články