Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Potvrzeno. Holoubek se po sezoně rozloučí s Libercem

Spekulace o konci trenéra Davida Holoubka v Liberci se ukázaly jako věrohodné. Po sobotní remíze 1:1 v Ostravě svůj odchod potvrdil sám sedmatřicetiletý kouč. "Měli jsme nějaký cíl a za ním jsme šli. Povedlo se nám několik zápasů a pak přišla deka, která není příjemná nikomu. Cíl jsme nesplnili. Z toho důvodu dohrajeme zbylá utkání a odejdeme," řekl Holoubek.

David Holoubek
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Bývalý trenér pražské Sparty převzal Liberec v zimě na čtvrtém místě ligové tabulky po odchodu Jindřicha Trpišovského do Slavie. Zpočátku se mu dařilo držet pohárové pozice, ale v posledních šesti kolech získal Slovan jen dva body a postup do Evropské ligy se mu vzdálil.

Připustil, že s odstupem času by se snažil zmírnit tlak, jemuž tým podlehl. "Nevytvářel bych takové napětí, ale byli jsme pod ním obecně všichni, tak nevím, jestli by se mi to podařilo. Trochu jsme si na sebe upletli bič a dostali jsme se pod tlak vidinou pohárů. Kádr není psychicky zdatný a zkušený, aby ho zvládnul," konstatoval Holoubek.

Ukázalo to prý i sobotní utkání v Ostravě, ve kterém Slovan předvedl lepší výkon než v předchozích zápasech. "Když už jsme si řekli, že už to nemáme ve své moci, ze všech to spadlo, bylo to uvolněnější. Psychika je pro fotbalisty hodně důležitá. Cítím, že to paradoxně pomohlo," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Holoubek: Přeju Baníku, ať se zachrání

Konec v Liberci ho mrzí i proto, že ho práce pod Ještědem naplňovala. "Cítím v kabině i v realizačním týmu skvělé kamarádské i profesní vazby. Bude mi to chybět. Jako trenér Slovanu jsem si užíval každou vteřinu." 

Holoubek zároveň přiznal, že už dostává nabídky od jiných týmů. "Nabídky jsou. Chtěl jsem ale s klukama dál spolupracovat a pořád mám hlavu nastavenou na Liberec. Dojedu každý trénink a přípravu jako profík a pak uvidíme, co bude," uzavřel.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články