Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Plzni se rozpadá záloha. Mimo hru budou Bucha s Čermákem

Viktoria přišla na nějakou dobu o dva klíčové hráče středové formace. Plzeň nemůže pro blízkou budoucnost počítat se záložníky Pavlem Buchou a Alešem Čermákem, které čeká kvůli zranění několikatýdenní pauza. Trenér Západočechů Adrian Gula přesto věří, že se obě opory stihnou vrátit na hřiště ještě do konce této sezony.

Buchu na delší dobu vyřadilo zranění nártu, Čermáka blíže nespecifikované svalové problémy. "Věříme, že se podaří udělat ne zázrak, ale maximum pro to, aby se ještě zapojili do ligy v této sezoně. Prognózy jsou sice týdenní, ale máme tam natlačené zápasy, takže je to stále otevřené. Věřím, že se vrátí ještě v této sezoně, a všichni si přejeme, aby hlavně byli zdraví," řekl Gula po remíze 1:1 v Karviné v rámci 26. kola.

Třiadvacetiletý Bucha v aktuálním ligovém ročníku odehrál 23 zápasů, ve kterých zaznamenal šest gólů a pět asistencí, o tři roky starší Čermák si v 19 utkáních nejvyšší soutěže připsal šest branek a jednu asistenci. Oba stabilně hrají ve tříčlenné plzeňské záloze s Lukášem Kalvachem.

"Nepochybně jsou to hráči, kteří mají úžasnou kvalitu. Na základě ní dostávali i dostatek herního prostoru. Když se podíváme na to, že Čermy dal za nějaké období, co jsme tady, 16 soutěžních gólů a Buchy 11, tak to je brutální kvalita v produktivitě," upozornil Gula.

"Tím, že se jedny dveře trošku přivřely a chlapci jsou zranění, tak se otevírají dalším hráčům. Jsou tam Šulci (Šulc), Kačka (Káčer) nebo dva útočníci. Uvidíme, jakým způsobem do toho vstoupíme. Blíží se návrat Kopice a Kayamby. Mužstvo bude mít svou kvalitu a sílu, aby zápasy dlouhodobě zvládalo vyhrávat," dodal slovenský kouč.

Jeho svěřenci v Karviné zaváhali po sérii šesti soutěžních výher. V neúplné ligové tabulce jsou Západočeši šestí, ale mají k dobru dva odložené zápasy se Zlínem, který hostí ve středu, a na Spartě. Plzeňští v tomto týdnu také postoupili do semifinále domácího poháru MOL Cupu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články