Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeň, Slavia a Sparta jen těsně nezaváhaly, Zlín opět nevyhrál

Praha - Bylo to sice vydřené vítězství, mistrovské Plzni ale i tak výhra 1:0 na půdě Hradce stačila k tomu, aby se minimálně do příštího, tedy 24. kola nejvyšší fotbalové soutěže, udržela na špici tabulky. Dotáhnout se na ni chtěla i po titulu lačnící Slavia, což se jí také po výhře 2:1 nad Karvinou podařilo. Naopak možný konec pro trenéra Páníka znamená prohra 0:2, kterou si Zlín připsal v Jablonci, a podeváté v řadě tak nezvítězil.

Utkání Sparta - Brno
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Karviná - Slavia 1:2

Byl to boj, nakonec ale Slavia slaví. Díky dvěma brankám Murise Mešanovice porazili slavisté Karvinou 2:1, jediný gól soupeře dal z penalty Tomáš Wágner. Slavia na druhém místě tabulky ztrácí bod na vedoucí Plzeň a prodloužila sérii bez porážky na 21 soutěžních utkání.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/351969-slavia-zdolala-vzdorujici-karvinou-a-ztraci-bod-na-plzen/)

Sparta - Zbrojovka Brno 3:2

Další rozporuplný výkon, zvlášť co do defenzivy, ale Sparta si pod novým trenérem Petrem Radou konečně připsala tři body, když porazila Zbrojovku 3:2. Letenští se probudili hlavně v ofenzivě zásluhou Konatého a Šurala, dva góly si připsal Lafata, a sparťané tak poprvé na jaře vstřelili v zápase více než jeden gól. Brno sice podalo velice sympatický výkon směrem dopředu, z Letné si ale nakonec neodvezlo ani bod.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/352027-sparta-opet-nejista-ale-pod-radou-konecne-zvitezila-letensti-prestrileli-zbrojovku)

Jablonec - Zlín 2:0

Ve středu nastříleli čtyři góly Liberci a postoupili do semifinále poháru. Jenže fotbalisté Zlína si do ligy podobnou fazonu nepřenesli. Už podeváté v řadě si nepřipsali vítězství, když na hřišti Jablonce padli 0:2. Ševcům se tak vzdaluje čtvrté místo zajišťující předkolo Evropské ligy, porážka navíc nejspíš znamená konec pro trenéra Bohumila Páníka, o jehož konci se v týdnu spekulovalo. 

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/352016-snura-zlina-bez-vitezstvi-nekonci-po-prohre-v-jablonci-se-sevcum-pohary-vzdaluji)

Slovácko - Příbram 1:0

Fotbalisté Slovácka vyhráli doma 1:0 nad poslední Příbramí, když se o jediný gól v 83. minutě postaral kapitán Veliče Šumulikoski z přímého kopu. Pro Slovácko to byl už devátý zápas v řadě bez porážky, čímž vyrovnalo klubový rekord z ročníku 2002/03. Příbram nadále zůstává na posledním místě se ztrátou šesti bodů na místa záchrany.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/351965-kapitan-slovacka-vystrelil-vyhru-nad-pribrami-z-primaku/)

Bohemians Praha 1905 - Jihlava 1:0

Premiéra trenéra Martina Haška skončila na lavičce Bohemians Praha 1905 úspěšně. V záchranářském souboji porazili Pražané Jihlavu 1:0 a ukončili sérii bez vítězství, která trvala deset kol. Zápas rozhodl v 27. minutě prvním soutěžním gólem v dresu Bohemians Rus Jevgenij Kabajev.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/351964-dvojita-premiera-a-hned-vitezstvi-hasek-a-kabajev-dovedli-klokany-k-vyhre-nad-jihlavou/)

Sport
zdroj: ČT4

Hradec Králové - Viktoria Plzeň 0:1

Obhájce trofeje Plzeň v premiéře pod trenérem Zdeňkem Bečkou vydřela vítězství 1:0 v Hradci Králové. Viktoria se dlouho trápila, Tomáš Hořava dokonce v 53. minutě neproměnil penaltu a o výhře favorita rozhodl až devět minut před koncem Lukáš Hejda. Plzeň dál vede tabulku, nováček z Hradce prohrál s Viktorií v lize podesáté za sebou, po dvou utkáních nebodoval a zůstal čtrnáctý.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/351919-plzen-uhajila-prvni-misto-hubenym-vitezstvim-proti-hradci/)

Teplice - Liberec 3:1

Teplice porazily 3:1 Liberec a bodovaly pošesté z posledních sedmi zápasů. V tabulce se tak přiblížily na rozdíl jediného bodu k pátému Zlínu. Naopak Liberec po šesté venkovní prohře za sebou zůstává na dvanáctém místě.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/351970-teplice-si-poradily-s-libercem-a-dotiraji-na-paty-zlin/)

Dukla - Mladá Boleslav 1:2

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v Praze Duklu 2:1. Na Julisce otevřel skóre v nastavení první půle hostující Lukáš Železník, krátce po změně stran vyrovnal Nigerijec Peter Olayinka, ale jeho spoluhráč Jakub Podaný v 57. minutě rozhodl utkání vlastním gólem. Boleslav dosáhla teprve druhé výhry z posledních 13 ligových duelů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/351922-boleslav-vykrocila-za-pohary-na-julisce-vybojovala-dulezite-tri-body/)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články