Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Plzeň si pojistila opory. Limberský a Petržela prodloužili o dva roky

Obránce David Limberský a záložník Milan Petržela budou pokračovat v Plzni. Dlouholeté opory Západočechů, kterým je 34 let, s Viktorií prodloužily smlouvu až do roku 2020.

David Limberský v dresu Viktorie Plzeň
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Limberský s Petrželou přišli do Plzně v roce 2008 ze Sparty a podíleli se na velkých úspěších Západočechů. Petržela pouze sezonu 2012/13 strávil v bundesligovém Augsburgu, kde se však neprosadil.

"Jednání samozřejmě probíhala již delší dobu, nyní jsme vše definitivně stvrdili podpisem. Jsem rád, že Milan i David nadále budou oblékat dres Viktorie, který mají přirostlý k srdci. A je to určitě dobrá zpráva i pro naše fanoušky," řekl plzeňský generální manažer Adolf Šádek.

"Oběma hráčům je čtyřiatřicet let, přesto tvrdím, že věk nehraje zásadní roli. Pro nás je důležité, jaké výkony odvádí na hřišti a zde dlouhodobě prokazují nezpochybnitelnou kvalitu. Oběma přeju hlavně pevné zdraví a aby se jim i celému týmu dařilo," doplnil Šádek.

Oba bývalí reprezentanti přispěli k vydařenému plzeňskému podzimu, během něhož si svěřenci Pavla Vrby vytvořili čtrnáctibodový náskok v čele prvoligové tabulky a postoupili do vyřazovací fáze Evropské ligy. Limberský má v české nejvyšší soutěži na kontě 323 zápasů, 20 gólů a 29 asistencí. Petržela ve 329 ligových utkáních zaznamenal 40 branek a 47 asistencí.

"Podpis je jen formalita, o budoucnosti jsme se bavili již delší dobu a upřímně jsem si nedovedl moc představit, že bych z Viktorie měl odejít. Je to klub mého srdce a věřím, že společně můžeme zažít další krásné vítězné chvíle," uvedl Limberský, který s Plzní vybojoval všechny čtyři mistrovské tituly.

Petržela má o jeden méně. "Cítím to úplně stejně jako David. Ve Viktorce jsem doma, cítím se zde dobře, máme nejlepší fanoušky. Jsem rád, že mi klub vyjádřil důvěru a já mu to chci vrátit výkony na hřišti. Po fyzické stránce se cítím skvěle, máme za sebou poctivou tvrdou přípravu a věřím, že to na jaře zúročíme," řekl Petržela.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články