Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Plzeň natáhla vítěznou sérii, České Budějovice čekají na výhru dál

Fotbalisté Plzně prodloužili českobudějovické čekání na výhru už na sedm zápasů, a naopak svoji vítěznou sérii protáhli už na čtyři utkání. Plzeňskou převahu v první půli potvrdil úvodním gólem Kalvach, ale Novák stačil v nastaveném čase úvodní části hry vyrovnat. Po přestávce potvrdil výhru favorita Falta.  

Plzeň - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Západočeši před dnešním zápasem naposledy v domácí soutěži nastoupili 6. března proti Olomouci (1:0), krátce poté museli do dvoutýdenní izolace kvůli vyššímu počtu osob s covidem-19 v týmu.

Domácí Ba Loua už ve 27. vteřině vybídl brankáře Vorla k prvním zákroku. Viktoria navzdory úvodní převaze mohla ve 25. minutě inkasovat jako první. Gólman Staněk při riskantní rozehrávce trefil bývalého spoluhráče Javorka, od něhož se míč odrazil nad branku.

Plzeň pokračovala v tlaku. Vorel ještě zlikvidoval Kašovu hlavičku, ve 29. minutě ale už byl bez šance. Talověrov po rohu odvrátil balon ke Kalvachovi a ten ho výstavním volejem napálil k tyči. Pětadvacetiletý záložník skóroval poprvé v ligové sezoně.

"Bylo to celkem rychlé. Stoper od nich to odhlavičkoval, já se nijak nerozmýšlel a prostě to napálil. Jsem rád, že to tam konečně padlo. Gól jsem v lize nedal skoro rok," konstatoval Kalvach.

Dynamo poté se štěstím podržel Vorel, který vyrazil Ba Louovu ránu na břevno, od něho se míč odrazil na tyčku a zpět do náruče brankáře. Budějovičtí vyrovnali v nastavení první půle. Čolič nacentroval do šestnáctky a Novák hlavou překonal Staňka. I pro jednatřicetiletého obránce to byl premiérový ligový zásah v ročníku a celkově druhý v nejvyšší soutěži.

Viktoria vstoupila hodně aktivně do druhého poločasu. Vorel nejprve zneškodnil Čermákův pokus a po chvilce Beauguelovu střelu vytáhnul na břevno. V 56. minutě už se Plzeňští dočkali. Aktivní Ba Loua vybídl v šestnáctce Faltu a ten zaznamenal premiérovou soutěžní branku v západočeském mužstvu.

"Určitě jsem rád, že jsem se konečně prosadil gólově, a doufám, že na to v příštím zápase navážu, ale nejdůležitější jsou tři body," řekl Falta.

Domácím se nepodařilo přidat pojistku, ale hru měli až do konce pevně pod kontrolou. Plzeň tak vyhrála osmý z posledních devíti vzájemných ligových duelů a s Budějovicemi v nejvyšší soutěži neprohrála podevatenácté za sebou.

Viktoria Plzeň - Dynamo České Budějovice 2:1 (1:1)

Branky: 29. Kalvach, 56. Falta - 45.+1 Novák. Rozhodčí: Hrubeš - Kotalík, Hurych - Berka (video). ŽK: Talověrov, Vais (oba Č. Budějovice). Bez diváků.

Plzeň: Staněk - M. Havel, Kaša, Brabec, Limberský - Bucha, Kalvach, Čermák (64. Šulc) - Ba Loua (71. Mihálik), Beauguel (71. Ondrášek), Falta. Trenér: Gula.

Č. Budějovice: Vorel - Čolič, Talověrov, Králik, Novák - Havelka (62. Jánošík), Javorek - Čavoš, Brandner (70. Vais), Mršič (62. Mészáros) - Diop. Trenér: Horejš.

Adrian Gula (trenér Plzně): "Samozřejmě mě vítězství těší. Z mého pohledu velmi solidní výkon ve větší části zápasu. Dostatečně sebevědomé a rychlé od chlapců. Správná reakce na to, že jsme inkasovali těsně před koncem poločasu. Věřím, že tam bylo víc věcí, o které se budeme moci opírat i v dalších zápasech. Po pauze bylo velmi podstatné naskočit nejen herně, ale i výsledkově zpátky do ligy. Před námi jsou další výzvy. Okamžitě po tomto zápase potřebujeme přepnout na pohár (středeční čtvrtfinále s Libercem). Šancí jsme dneska měli hodně, ale míče se od brankové konstrukce odrážely trochu jiným směrem. Jasně, že chceme vyhrávat i v uvozovkách vyšším rozdílem, ale ceníme si tohoto vítězství."

David Horejš (trenér Č. Budějovic): "Kdybychom dneska chtěli pomýšlet na body, museli bychom předvést trošku lepší výkon. Plzeň do zápasu vstoupila o hodně líp. Hráli jsme hrozně ustrašeně. Plzeň dobře kombinovala, dostala nás pod tlak, z toho pramenil i první gól, Kalvach to krásně trefil. Do hry jsme se dostali vyrovnávacím gólem do šatny. Kluky jsme o poločase nabádali, abychom trochu změnili způsob hry, nebáli se hrát. Ale dneska jsme měli hrozně jednoduché ztráty v přechodové fázi, kazili jsme strašně moc míčů. Soupeř byl jednoznačně lepší na míči, dobře kombinoval, vytvářel si šance. Je třeba říct, že Plzeň vyhrála zaslouženě, protože měla ještě nějaké možnosti, párkrát nás podržel Vorlis (Vorel), nějaké tyče tam byly."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články