Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Plechatý v Boleslavi nehrál, tak ho Sparta přesunula do Liberce, kam se vrací Hilál

Tři zápasy na lavičce, tři zápasy na hřišti a jen 65 odehraných minut. Tak krátce trvalo hostování Dominika Plechatého v Mladé Boleslavi. Sparta se kvůli nízké vytíženosti rozhodla dvaadvacetiletého stopera přesunout jinam a nově bude působit v Liberci, který se v nové sezoně nejvyšší soutěže trápí. Poslední tým prvoligové tabulky také znovu angažoval bahrajnského útočníka Júsufa Hilála, který bude ve Slovanu opět hostovat ze Slavie. Oba hráči budou v Liberci působit rok.

Dominik Plechatý na tréninku Liberce
zdroj: Twitter Slovan Liberec

Hilál už v Liberci hostoval vloni na podzim, kdy si se Slovanem zahrál skupinu Evropské ligy. Osmadvacetiletý bahrajnský reprezentant se pak vrátil do Slavie, kde se ale v silné konkurenci neprosadil. Hilál hrával i v Bohemians 1905, celkem má v české lize na kontě 58 startů a devět branek.

"Jsem rád, že jsem zase ve Slovanu. Mám na Liberec pěkné vzpomínky z minulého podzimu, kdy jsem týmu pomohl kvalifikovat se do Evropské ligy. Těším se na zápasy a doufám, že v nich budeme vyhrávat," uvedl Hilál.

"Júsuf v našem klubu už působil a dobře zná místní prostředí, což by mu mělo pomoct v rychlé adaptaci. Slibujeme si od něho posílení naší ofenzivy. Je vysoký a má velmi dobrou kopací techniku, hráč jeho typu nám chyběl," uvedl sportovní ředitel Slovanu Zdeněk Koukal.

Plechatý působil v Mladé Boleslavi od léta, v dosavadním průběhu sezony ale odehrál za středočeský celek pouze 65 minut. "Událo se to docela rychle, ale jsem za to rád. Je to pro mě výzva, protože se Liberci nevydařil začátek sezony. Takže doufám, že mu pomůžu a Slovan zase pomůže mně v herních zkušenostech," uvedl Plechatý.

V první lize nastoupil v 46 utkáních, gól zatím nedal. "Příchodem Dominika Plechatého se nám podařilo vyztužit zadní řady kvalitním fotbalistou, který má dostatek zkušeností z ligových zápasů i mládežnických reprezentací," řekl sportovní ředitel libereckého klubu Zdeněk Koukal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články