Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pavelka přiznal: Reálná šance Sparty dotáhnout se na týmy nahoře už je mizivá

Šance fotbalistů Sparty na první titul od roku 2014 je mizivá, přiznal defenzivní univerzál David Pavelka. I přesto se podle něj Pražané nevzdávají. Letenští v dohrávce 22. kola remizovali v Jablonci 1:1 a na vedoucího obhájce titulu Slavii a Plzeň ztrácejí devět bodů. Dle Pavelky sparťanům momentálně nevycházejí ani základní věci. "Jsme v situaci, že se nadřeme úplně na všechno," uvedl.

Svěřenci trenéra Pavla Vrby si po nedělní ligové prohře 0:2 v derby na Slavii nespravili náladu ani na severu Čech, kde na vedoucí gól domácího Jana Silného z 81. minuty odpověděl o chvíli později bývalý jablonecký hráč Tomáš Čvančara. Sparta nevyhrála čtvrté z posledních pěti kol a před Ostravou a Slováckem má pětibodový náskok.

"Ne, myslím, že takhle pořád nikdo nepřemýšlí, že bychom se koukali pod sebe. Reálná šance dotáhnout se na týmy nahoře je už mizivá, ale nikdo nepřestal ještě věřit. Pořád je ve hře hodně bodů, nevzdáváme to," řekl Pavelka, který kvůli několika absencím nastoupil na postu stopera.

"Ani ten pohárový zápas od nás nebyl ideální, zvládli jsme ho, ale doufali jsme, že nás to zvedne," připomněl Pavelka týden staré semifinále poháru s Jabloncem, v němž Sparta doma zvítězila 4:3 po prodloužení.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Rady a Čvančary po utkání Jablonec - Sparta

"Ale v derby přišla další facka a dneska opět. Musíme se semknout a zlomit to na sílu. Všichni bychom chtěli hrát hezký fotbal a dominovat, ale teď jsme v situaci, kdy se nedaří základní věci a patláme se v tom," prohlásil třicetiletý sparťanský odchovanec.

Sparta neporazila v lize Jablonec potřetí za sebou. "Je to další ztráta. Věděli jsme, jaký zápas nás bude čekat, že to nebude moc o fotbale, že to bude soubojové. Že nejsilnější stránka Jablonce jsou standardky. A zase jsme z ní dostali gól. Ve dvou zápasech s nimi jsme dostali tři góly ze standardek, to si pak můžeme malovat, co chceme, ale když to nezvládneme ubránit, tak úspěšní nebudeme," konstatoval český reprezentant.

Nechápe, proč Pražané stále opakují tytéž chyby. "Někdy takové období prostě přijde, i když se tomu věnujete a pořád to opakujete na tréninku. Ale vysvětlit si to nedokážu, to jsou základní věci – zodpovědnost při standardce, obsadit hráče. I při těch ofenzivních to občas neplníme. To jsou základní nedostatky," podotkl někdejší hráč Slovácka, Liberce a Kasimpasy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články