Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
RunCzech 2024

Pardubice by měl převzít Kováč, skončí v druholigovém Táborsku

Provizorium na lavičce, které trvalo tři kola, je u konce. Novým trenérem fotbalistů Pardubic se podle informací deníku Sport stane Radoslav Kováč. Dvaačtyřicetiletý bývalý reprezentant skončí ve funkci kouče druholigového Táborska a po roční pauze se vrátí do nejvyšší soutěže.

Radoslav Kováč
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Kováčův přesun potvrdil výkonný ředitel Táborska Martin Vozábal. Pardubice jméno nového trenéra zatím nezveřejnily.

"Jednání o novém trenérovi v těchto dnech intenzivně probíhají, zatím však nejsou definitivně uzavřena. Po dotažení všech jednání budeme o jménu nového trenéra informovat," uvedl tiskový mluvčí východočeského klubu Radek Klier.

Pro Kováče by to bylo druhé prvoligové angažmá, na konci ročníku 2019/20 i v celé následující sezoně vedl Opavu. Slezský celek ale při své jediné kompletní sezoně v soutěži nezachránil a boj o setrvání mezi elitou by ho čekal i na východě Čech.

Poslední tým prvoligové tabulky odvolal dvojici dlouholetých trenérů Jiří Krejčí, Jaroslav Novotný po pěti kolech, v nichž získaly Pardubice tři body. V následujících třech zápasech vedl mužstvo dočasně Pavel Němeček, ani on ale nedokázal přerušit sérii porážek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články