Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Obránce Slovácka Šimek: Myslel jsem si, že se rozhodčí zbláznil, když pískl penaltu

Liberec – Fotbalisté Slovácka byli hodně rozčarovaní z výkonu rozhodčího Martina Nenadále v duelu 15. ligového kola v Liberci. V něm se hosté ujali vedení 2:0, jenže poté proti nim sudí v rozmezí tří minut zapískal dvě penalty, a navíc jim vyloučil dva hráče. Zápas nakonec skončil 2:2 a Slovácko cítilo velkou křivdu. Příliš ji nezmenšil ani fakt, že byl vyloučen i liberecký Vůch.

Rozhodčí Nenadál vylučuje slováckého Daníčka
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Myslím, že jako hráč i trenér už jsem toho zažil relativně hodně a myslel jsem si, že mě ve fotbale jen tak něco nepřekvapí. Ale člověk se v 58 letech učí, znovu jsem byl překvapený průběhem dnešního utkání," řekl trenér Slovácka Stanislav Levý. "Jsem přesvědčen o tom, že jsme si zasloužili tři body, bohužel nám to nebylo souzeno a z různých důvodů si vezeme jen jeden," doplnil zkušený kouč.

První sporná situace přišla v 65. minutě, kdy Nenadál po souboji hostujícího Tomáše Rady s domácím Nikolajem Komličenkem odpískal penaltu. Druhý pokutový kop pak následoval o chvíli později poté, co střídající Daniel Bartl upadl po kontaktu s Patrikem Šimkem. Zároveň dostal za protesty červenou kartu Milan Kerbr, který podle zápisu o utkání rozhodčího počastoval dvěma vulgárními nadávkami.

"Nešel jsem do něj tělem, ale dostal jsem se před něj, on do mě zezadu narazil. Absolutně to nemohla být penalta," popisoval situaci Šimek. "Ten pán to vůbec nezvládl. To se nestane ani v nejnižší soutěži. Když penaltu odpískal, pomyslel jsem si, že se zbláznil. To zůstává rozum stát. Cítíme obrovskou křivdu," doplnil pětadvacetiletý slovenský obránce.

Naštvaný byl i Rada. "Krásná pětiminutovka a bylo po zápase. Zkazí vám to celý den. Dvě penalty, dvě červené, co asi máme cítit? Takový zápas jsem ještě nehrál a doufám, že už ani hrát nebudu," prohlásil Rada.

Krátce po vyrovnání na 2:2 byl vyloučen i domácí Egon Vůch. V první nastavené minutě viděl červenou kartu také hostující Vlastimil Daníček. Už chvíli předtím se hráči Slovácka zlobili, že Nenadál nenařídil pokutový kop v jejich prospěch. "Rozhodčí odpískal dvě penalty proti nám, pak jasnou penaltu na druhé straně ne. K výkonu rozhodčího se dál nechci vyjadřovat," uvedl kouč Levý.

Liberecký kapitán Lukáš Pokorný se uměl vžít do pocitů hostů. "Byly to penalty pro nás, takže to vidím naší optikou. Na druhou stranu, ta druhá podle mě určitě byla. A u té první to podle mě udělal Nikolaj Komličenko velmi dobře, pokryl si míč a hráče. Takových soubojů tam bylo víc, rozhodčí si vybral zrovna tenhle," řekl Pokorný. "Za mě asi obě měly být, ale rozumím tomu, jak se cítí Slovácko. Když je proti nám penalta, také se vždy cítím podobně," doplnil liberecký stoper.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články