Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

O záchranu i o poháry. Sparta chce konečně vyhrát venku, Jihlava ale drží neporazitelnost

Když Sparta naposledy zvítězila venku, zrovna se sčítaly hlasy po volbách do Poslanecké sněmovny. Od vítězství 3:0 v Jablonci dělí Letenské již 203 dní, dnes večer v Jihlavě to ale mohou napravit a přiblížit se Evropské lize. Pokud ale Vysočina zaboduje, může se výrazně přiblížit záchraně. A domácí rozhodně není radno zatracovat, na jaře z 11 zápasů prohráli jen třikrát a posledních pět zápasů nikomu nepodlehli. Utkání sledujte na ČT sport, on-line textový přenos na ctsport.cz.

Utkání Jihlava - Sparta
zdroj: ČTK autor: Plíhal Libor

Sparťané v nejvyšší soutěži venku nevyhráli sedmkrát za sebou, naposledy brali všechny body na konci října v Jablonci (3:0). Během celé ligové sezony mimo Letnou zvítězili pouze dvakrát z 13 utkání. "Upřímně řečeno, už se nemůžu dočkat, až konečně vyhrajeme venku. Nepovedlo se nám to už strašně dlouho. Doufejme, že to přijde teď v Jihlavě," řekl pro web Sparty rumunský záložník Nicolae Stanciu.

Svěřenci Pavla Hapala v tabulce ztrácejí bod na čtvrtý Jablonec a tři body na třetí Olomouc. Jihlava se v minulém kole přiblížila záchraně, když po obratu porazila Liberec 3:1 a vytvořila si tříbodový náskok na předposlední Karvinou.

"Vysočina bude hrát o holé přežití, čeká nás těžký duel. Jsou nepříjemní v přechodové fázi, po získání míče hrají rychle kolmo dopředu. Musíme tedy eliminovat hloupé ztráty míče a hrát s maximálním nasazením. Myslím, že už jsme poučeni ze zápasu s Baníkem a teď navážeme na výkon proti Zlínu," uvedl sparťanský trenér Hapal.

Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast: Je Stanciu jedním z nejlepších zahrávačů standardek v Evropě? A kdo je teď největším kandidátem na sestup?

Jihlavští se v minulém domácím zápase dočkali premiérové ligové výhry nad Spartou, kterou zařídil jediným gólem Davis Ikaunieks. "Bylo by samozřejmě krásné, kdybychom na loňskou výhru Jihlavy navázali. Ovšem cesta za úspěchem povede přes maximální koncentraci, nasazení a dodržování pokynů či herních prvků, na kterých s týmem po celou dobu pracujeme," upozornil Michal Šmarda, asistent jihlavského hlavního trenéra Martina Svědíka.

"Sparta má obrovskou sílu v ofenzivní hře, to je prostě jednoznačné. Jde o český velkoklub, který samozřejmě disponuje řadou nadstandardních hráčů," dodal Šmarda.

Páteční předehrávka 28. ligového kola začne v 17:30, hlavním rozhodčím bude Ondřej Berka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články