Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Nějaké hecování proběhlo a je hrozná škoda, že jsme prohráli, říká Kovařík

Téměř devět let kopal v Plzni, teď proti Viktorii poprvé nastoupil. V létě třiatřicetiletý Jan Kovařík přestoupil do Bohemians, s nimiž v neděli svému bývalému klubu podlehl 1:2. Mrzelo ho to, protože se na zápas moc těšil a je přesvědčený, že by mu slušela minimálně remíza.

Jan Kovařík
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Připravoval jsem se sice jako na každý jiný zápas, ale těšil jsem se, že si zahraju proti klukům, s nimiž jsem donedávna ještě hrál. Teď ve mně převládá pocit zklamání z toho, že nemáme ani bod," řekl v nahrávce pro média Kovařík, který s Plzní získal čtyři tituly a dvakrát si s ní zahrál základní skupinu Ligy mistrů.

S bývalými spoluhráči z Plzně byl v kontaktu. "Takové malé hecování proběhlo přes telefon i v zápase, to k tomu patří. Člověk je pak víc v zápase. Bohužel dnes pro nás nula bodů, je to hrozná škoda," uvedl Kovařík.

Pražané vedli od 22. minuty poté, co David Puškáč proměnil pokutový kop, jemuž předcházel faul Pavla Šulce právě na Kovaříka. "Myslím si, že to byla jednoznačná penalta. Dostal jsem se před Šulcíka a Puška mi dal zpětný balon, když jsem si na něj zařval. Chtěl jsem střílet, napřahoval jsem a kvůli kontaktu jsem netrefil balon," prohlásil Kovařík.

Západočeši ve druhé půli v rozmezí 52. až 71. minuty obrátili skóre. Nejprve se prosadil rovněž z penalty střídající Jean-David Beauguel a po něm zpoza vápna Miroslav Káčer. "Jak jsme čekali, byl to hrozně těžký zápas. Mají pořád dobrý mančaft, ze čtyř soutěžních zápasů čtyři výhry. Myslím si ale, že jsme nebyli horší. Měli jsme dost šancí ze standardních situací a minimálně bod by zápasu slušel," konstatoval rodák z Mostu.

Do Ďolíčku přišlo 3584 diváků. "Na atmosféru jsem se hodně těšil. Fanoušci nezklamali, ve druhém poločase nás hnali za vyrovnáním. I děkovačka po prohraném zápase byla super. Doufám, že příště jim nabídneme zápas s vítězným koncem," řekl někdejší hráč Slavie, Českých Budějovic či Jablonce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články