Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Návštěvou bosse Sparty u rozhodčích se zabývá disciplinární komise

Netradiční návštěvou majitele Daniela Křetínského v kabině rozhodčích v poločase utkání Sparty s Brnem se zabývá disciplinární komise. Ta zahájila řízení s pražským klubem a jejím majitelem Křetínským. Předseda představenstva letenského klubu tím měl porušit řády. O případném trestu pro jednoho z nejbohatších Čechů či pro Spartu rozhodne komise na svém zasedání za týden. Komise o tom informovala v komuniké.

Daniel Křetínský
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Křetínský za doprovodu hlavního pořadatele Romana Duška vstoupil do kabiny rozhodčích a chtěl vysvětlení dvou verdiktů. O jaké situace se přesně jednalo, hlavní rozhodčí Marek Radina v zápise o utkání neupřesnil. Podle všeho šlo o úvodní gól brněnského Jakuba Řezníčka z postavení na hraně ofsajdu a pozdější neuznanou branku domácího Tomáše Čvančary kvůli údajné ruce. Sudí uvedl, že Křetínský požádal o vysvětlení situací slušnou formou a poté kabinu opustil. Sparta v poločase vedla 2:1 a nakonec vyhrála 3:1.

Křetínský návštěvou kabiny rozhodčích porušil disciplinární řád, který byl o tento bod novelizován před sezonou. Za vstup neoprávněné osoby do prostor vymezených jen účastníkům zápasu hrozí zákaz činnosti až na tři měsíce, případně pokuta až 50 tisíc korun či výkon fotbalově prospěšné činnosti. V případě Křetínského je pravděpodobný finanční postih.

Trest nejspíš nemine ani Spartu, která porušila povinnosti pořadatele tím, že nezamezila tomu, aby se neoprávněné osoby pohybovaly v prostorech vyhrazených delegovaným osobám. Maximální výše pokuty pro klub za návštěvu neoprávněné osoby v prostorách pro účastníky utkání je pět milionů korun, Spartě ale podle všeho hrozí trest v řádech nejvýše několika stovek tisíc.

Podobná situace se odehrála v srpnu 2021. Tehdy disciplinární komise uložila Jablonci pokutu 100 tisíc korun za vstup šéfa klubu Miroslava Pelty do kabiny rozhodčích o poločase utkání s Bohemians 1905. Severočeši porušili povinnosti pořadatele tím, že nezamezili vstupu nepovolaných osob k sudím. Sám Pelta se podle komise disciplinárně neprovinil, neboť řád tehdy ještě nebyl novelizován.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články