Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Moulis vystřelil Teplicím tři body i dva dny volna a věří, že bude hrát víc

Není žádný velký kanonýr, ale teď se trefil náramně. Útočník Pavel Moulis dal v lize gól po patnácti měsících a hned jím zařídil Teplicím tři body za výhru nad Spartou na jejím stadionu, na což severočeský celek čekal osm let.

Pavel Moulis
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Osm let jsme tady nevyhráli, takže je to trochu historický úspěch. Ten gól si budu pamatovat do konce života. Dal jsem vítězný gól na Spartě, navíc jsem jim ukončil sérii osmnácti neprohraných zápasů," řekl Moulis, který jako náhradník byl i u poslední výhry Teplic na Letné v říjnu 2010. "Je to taková náhoda," dodal s úsměvem.

Prosadil se v 83. minutě po rychle hozeném autu. "Honza Krob to rychle vzal, hodil to přes jejich obránce a já jsem tam byl sám," řekl fotbalista, který doufá, že důležitá branka mu pomůže prosadit se do základní sestavy. "Potřeboval jsem to. Moc jsem nenastupoval a už jsem z toho byl na hlavu. Snad jsem si řekl o větší šanci, uvidíme, co na to trenér," uvedl.  

Podle Moulise pomohla Teplicím i krize Sparty, kvůli které domácí fanoušci začali brzy na hráče pískat a pak mohutným skandováním "Ščasný ven" se domáhali odchodu trenéra. "Jak to bylo dlouho bez branek, tak byli čím dál nervóznější, a jak na ně začali pískat, tak to hráčům nepomohlo," tvrdil.  

"Trenér nám říkal, že kdy jindy porazit Spartu než dneska. Hráli jsme uvolněně a dobře, napadali jsme je. Takhle bychom měli hrát s každým soupeřem," řekl Moulis s tím, že za vítězství trenér Stanislav Hejkal slíbil hráčům dva dny volna.  

"Zrovna teď říkal, že máme volno jen zítra a hned v úterý máme trénink, takže moc volna nám nedal," usmál se Moulis. "Ale slíbil, že nám dá dva dny volna někdy v zimní přípravě," dodal. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články