Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Sparta se trápí a kouč Ščasný říká: Já jsem za jejich výkon zodpovědný

To, co nyní předvádí fotbalová Sparta, je bída s nouzí. Trenér Zdeněk Ščasný věřil, že po kolapsu v Uherském Hradišti se Slováckem jeho tým doma porážku v zápase s Teplicemi odčiní, jenže místo toho přišla další prohra (0:1). Podle kouče opět selhali zkušení hráči, kteří neunesli tlak po špatných výsledcích.

Zdeněk Ščasný
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Bylo by strašně moc alibistické a jednoduché to hodit jen na hráče, protože já jsem za jejich výkon zodpovědný," řekl Ščasný na tiskové konferenci po prohraném utkání. "Ale pravda je, že v takovém zápase to na sebe musí vzít ti nejzkušenější. Proti Slovácku selhali Kanga s Čivičem, kteří se nechali vyloučit, teď jsme to nezvládli znovu," dodal.  

"Já bych to přirovnal k tomu, kdy jsme hráli v evropských pohárech, kdy jsme nastupovali s tím, že nemáme co ztratit. Proti nám tak nastupují všichni soupeři. U nás po nepovedených zápasech stoupá nervozita, nespokojenost fanoušků, vedení a to unesou jen silní jedinci," uvedl Ščasný. "V tom máme problém. Tlak jsme na sebe nevytvořili teď, ten tlak je tady pořád, a proto tu musí být hráči, kteří ho unesou," řekl jednašedesátiletý kouč, jenž proti Teplicím nemohl postavit vykartované klíčové záložníky Kangu s Frýdkem.  

"Hlavně Frýdek scházel hodně, protože potřebujeme, aby Stanciu hrál výš," řekl Ščasný. "Ale nemůžeme se na to vymlouvat. Hrála Sparta proti Teplicím a my to nezvládli. Dopředu to bylo naivní, nakopávali jsme míče a neměli jsme to připravené. Hráli jsme hloupě. Neporadili jsme si s tím ani v defenzivě, když jsme dostali gól neuvěřitelným způsobem, protože Chipciu naprosto vypustil hráče," dodal.  

Sparta doma prohrála po osmnácti zápasech a z posledních devíti utkání jen ve dvou zvítězila. V tabulce na první Slavii ztrácí už 15 bodů a za druhou Plzní zaostává o jedenáct bodů. Fanoušci proto už při utkání s Teplicemi dávali nelibost najevo mohutným pokřikem "Ščasný ven".  

"Byl bych lhář a pokrytec, kdybych říkal, že jsem to neslyšel," uvedl kouč. "Musíme věřit, že poslední podzimní zápas zvládneme, ale asi nikdo nečeká, že najednou začneme hrát jako na začátku soutěže. To bych byl naivní. Musíme dohrát soutěž a pak si všechno v klidu s vedením vyhodnotit," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články