Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Morávek je zpátky a dočkal se vřelého přivítání. Ďolíček by mohl zažít něco speciálního, vyhlíží s optimismem

Jan Morávek prožil radostný návrat na tuzemský ligový trávník. Do zápasu v nejvyšší české soutěži naskočil v Ďolíčku po bezmála patnácti letech. A opětné uvedení úspěšného záložníka to bylo velmi povedené, Bohamians vyhráli nad Mladou Boleslaví 4:0. Navíc tým z Vršovic neřeší sestupové trable jako v dobách před Morávkovým odchodem do Bundesligy, teď jde o evropské poháry.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Bohemians – Mladá Boleslav

"Kluci mi to hodně ulehčili. Užil jsem si to a jako tým jsme to zvládli excelentně," řekl Morávek, který se na hřiště dostal v 79. minutě za rozhodnutého stavu po výstavních trefách domácích.

"Góly byly krásné a ukazují celkovou pohodu v Bohemce. Věřím, že na to navážeme dál a že by Ďolíček mohl zažít něco speciálního, uvidíme."

Bohemians drží čtvrtou příčku, na sedmý Hradec Králové mají osmibodový náskok, ale v příštím kole je čeká v Edenu Slavia. První šestice je jasným cílem, boj o poháry též.

"Skoro celou kariéru jsem hrával spíš o záchranu, vyjma sezony se Schalke, kdy jsme skončili druzí. Užívám si to. Kluci odvedli v sezoně fantastickou práci a lidi v ochozech to oceňují," cítí Morávek.

Třiatřicetiletý trojnásobný reprezentant nastoupil v české nejvyšší soutěži poprvé od 17. května 2008. Do Bohemians se vrátil loni, ale návrat mu komplikovala zranění. Fanoušci se dočkali a dali to patřičně najevo.

"Bylo to pro mě velice příjemné. Věřím, že jako odchovanec Bohemky jsem si to i zasloužil," komentoval Morávek bouřlivé uvítání.

"Honza je skromný člověk, nemá hvězdné manýry. Myslím si, že mu nedělá pozornost úplně dobře, což je ve fotbale blbý," pronesl s úsměvem trenér Jaroslav Veselý.

"I proto jsem dal střídání ve třech, abych zmírnil tlak. Očekávání fanoušků ho trochu stigmuje, ale je to otázka dvou tří zápasů a frajer, co kopal budnesligu, se do toho dostane. Pro nás další skvělý hráč," dodal kouč.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články