Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Tijani sestřelil klopýtající Plzeň, Hašek si v brněnské premiéře připsal výhru

Plzeň nedokázala využít sobotní remízy pražských "S". Na půdě Baníku prohrála 1:2 po dvou brankách Muhameda Tijaniho a vidina mistrovského titulu se jí zase o kus vzdálila. Nejlepší kanonýr probíhajícího ročníku, brněnský Jakub Řezníček potvrdil, že má letos formu jak hrom. V duelu s Pardubicemi přidal další dvě branky a v premiéře Martina Haška na lavičce Zbrojovky zařídil svému celku výhru 2:1. Výbornou fazónu má i tým Bohemians, který si poradil vysoko 4:0 s Mladou Boleslaví a dál se drží na čtvrtém místě ligové tabulky. Hradec zvítězil doma nad Českými Budějovicemi a ze 7. příčky dotírá na "skupinu o titul".

Nefalšovaná radost Pavla Hapala
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Baník si vyšlápl na Plzeň, ta couvá ze souboje o titul

Baník se dostal do vedení už v 7. minutě zásluhou Tijaniho, který dorazil do branky Plavšičovu hlavičku. Plzeň si poté vydobyla územní převahu a v 17. minutě mohla srovnat, ale šanci Chorého zlikvidoval Letáček. 

Ostrava byla nebezpečná hlavně z brejků a v 58. minutě jí po jednom z nich Tijani zajistil dvoubrankové vedení, když blízka hlavou usměrnil za Staňkova záda přihrávku Klímy.

Hosté se zvedli a poté, co znovu převzali iniciativu, Hejdovou hlavičkou v 79. minutě snížili. V závěru měla Plzeň obrovský tlak, do ostravského vápna létal míč za míčem a Vydra dokonce trefil v třetí minutě nastavení tyčku. Více ale hosté nestihli a venku v lize počtvrté za sebou nevyhráli, z toho potřetí prohráli. Naopak Baník doma v nejvyšší soutěži zvítězil po čtyřech zápasech.

Baník Ostrava – Viktoria Plzeň 2:1 (1:0)

Branky: 7. a 58. Tijani – 79. Hejda. Rozhodčí: Starý – Paták, Machač – Adámková (video). ŽK: Tijani, Šehič, Kaloč – Mosquera, Sýkora, Hejda. Diváci: 7100.

Ostrava: Letáček – Juroška, Bitri, Pojezný, Šehič – Kaloč – Buchta (90. Lischka), Klíma (78. Fleišman), Boula (68. Kuzmanovič), Plavšič – Tijani (78. Almási). Trenér: Hapal.

Plzeň: Staněk – Holík (86. Jirka), Hejda, Jemelka, Havel (33. Kopic) – Kalvach, Bucha (86. Květ) – Sýkora, Vlkanova (46. Vydra), Mosquera – Chorý (74. Durosinmi). Trenér: Bílek.

Řezníček znovu táhl Brno

Hašek udělal v sestavě Brna několik změn. Tou nejvýznamnější bylo nezařazení Ševčíka do základní jedenáctky. Zbrojovka toho ale v první půli moc nepředvedla, a tak v poločase Ševčík přece jen přišel oživit její hru a efekt se dostavil okamžitě. Ševčík vybojoval ve 47. minutě u rohového praporku míč, Hladík jej poslal do vápna na Řezníčka, který nekompromisně skóroval.

V 76. minutě si Řezníček našel ideální pozici v šestnáctce a po centru Falty hlavou navýšil vedení domácích. Ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů mu scházejí jen dvě trefy, aktuálně je na čísle 98. 

V nastavení snížil Krobot a pak hosté dokonce sahali po bodu, když sudí Orel pískl penaltu za kontakt Štěrby s Krobotem. Po kontrole u videa ji ale odvolal. Zbrojovka doma zvítězila po třech utkáních a už tam není nejhorším týmem v ligové sezoně.

Brno – Pardubice 2:1 (0:0)

Branky: 47. a 76. Řezníček – 90.+3 Krobot, Rozhodčí: Orel – Horák, Leška  –Machálek (video). ŽK: Pikul (Pardubice). Diváci: 5025.

Brno: Berkovec – Koželuh, Štěrba, Tijani, Granečný – Hlavica, Falta (90.+3 Blecha)  –Nečas (46. Hladík), Fousek (46. Ševčík), Alli (90. Rogožan) – Řezníček. Trenér: Hašek.

Pardubice: Nita – Icha, Vlček, Hranáč, Chlumecký – Vacek – Kostka (87. Sychra), Hlavatý, Janošek (78. Krobot), Darmovzal (56. Pikul) – Černý. Trenér: Kováč.

Bohemians uštědřili Boleslavi "čtyřku"

Bohemians 1905 prodloužili sérii neporazitelnosti v nejvyšší soutěži na sedm zápasů. Skóre otevřel ve 40. minutě Jan Matoušek, druhou trefu přidal v 62. minutě Jan Kovařík.

O dalších 12 minut později se prosadil Erik Prekop a skóre uzavřel v nastavení střídající Václav Drchal. "Klokani" výhrou udrželi tříbodový náskok na páté Slovácko.

Pražané oplatili svému soupeři porážku 3:4 z úvodního vzájemného duelu v ligové sezoně a zdolali ho po čtyřech utkáních. Středočeši nevyhráli čtvrté kolo v řadě a v Ďolíčku neuspěli v šestém ligovém duelu za sebou.

Bohemians 1905 – Mladá Boleslav 4:0 (1:0)

Branky: 40. J. Matoušek, 62. Kovařík, 74. Prekop, 90.+1 Drchal. Rozhodčí: Nehasil – Hrabovský, L. Matoušek – Kocourek (video). ŽK: Vondra – Kubista, Suchý, Karafiát. Diváci: 5279.

Bohemians 1905: Jedlička – Hůlka, Křapka, Vondra – Köstl (85. Nový), Jánoš, Jindřišek, Kovařík (79. Dostál) – Hála (68. Drchal), J. Matoušek (79. Morávek) – Prekop (79. Puškáč). Trenér: Veselý.

M. Boleslav: Šeda – Šimek (78. Donát), Suchý, Karafiát – Suchomel (70. Tomič), Mareček, Kubista (63. Skalák), Fulnek – Kušej (70. Mašek), Ladra – Škoda (78. Jawo). Trenér: Hoftych.

Hradec ukončil nepříznivou sérii

Hráči Hradce Králové porazili České Budějovice 2:1 a v domácím mladoboleslavském azylu přerušili sérii šesti porážek. Východočeši se po druhé výhře za sebou posunuli na sedmé místo tabulky. 

V Lokotrans Aréně se mezi 32. a 35. minutou za "Votroky" trefili Daniel Vašulín a Jakub Kučera. V 84. minutě snížil Lukáš Čmelík, ale Dynamo už třetí ligovou porážkou za sebou neodvrátilo a kleslo na třináctou příčku.

Hradec Králové – České Budějovice 2:1 (2:0)

Branky: 32. Vašulín, 35. Kučera – 84. Čmelík. Rozhodčí: Radina – Kubr, Vyhnanovský – T. Klíma (video). ŽK: Harazim, Pudhorocký – Čmelík, J. Hora. Diváci: 690.

Hradec: Bajza – Smrž, Čech, Leibl (63. Pudhorocký) – Harazim, Rada, Kodeš, Ryneš – Kučera (86. Dvořák) – Matěj Koubek (76. Trusa), Vašulín. Trenér: Hejkal.

Č. Budějovice: Janáček – Čoudek (82. Broukal), Havel, Králik – Čmelík, J. Hora, Hellebrand, Potočný (70. Sluka) – Adediran (82. Čavoš), Hais (62. Škoda), Penner (70. Čermák). Trenér: Nikl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články