Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Měli jsme dát gól, a ne teď brečet, že nám vyloučili hráče, uznal Hofmann

Jedna střela na bránu, jeden gól, ale na ty se hraje. Proto kapitán fotbalistů Slovácka Stanislav Hofmann označil výhru Pardubic v ligové předehrávce za zaslouženou. Domácí tým nesplnil roli favorita a prohrál s nováčkem 0:1 brankou v poslední minutě nastavení.

Kapitán Slovácka Hofmann sleduje odehrání míče od kapitána Pardubic Jeřábka
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Oni za celý zápas vystřelili jednou na branku a dali gól, my jsme měli snad šest příležitostí a nedali jsme nic. Takže z tohoto pohledu je jejich vítězství zasloužené, i když šťastné," prohlásil třicetiletý obránce.

Už začátek zápasu napovídal tomu, že Slovácko nebude mít svůj den. "Kazili jsme jednoduché balony, neměli jsme takový tlak, jaký jsme chtěli, prvních třicet minut nám prostě uteklo. Pak jsme se chytli několika nakopávanými míči, z nich se urodily šance a měli jsme jít do vedení," popsal první dějství.

Ve druhém bylo nejen podle něj klíčovým momentem vyloučení Jana Kalabišky. "Viděl jsem ten faul teď na videu, šel tam podrážkou napřed. Na videu to moc hezky nevypadalo, takže bylo na rozhodčím, jak to posoudil," řekl k faulu, který trenér Slovácka Martin Svědík označil za nesmyslný.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Slovácko - Pardubice

"Museli jsme se v oslabení stáhnout do bloku, už nešlo tak aktivně napadat. I přesto jsme chtěli zápas rozhodnout v náš prospěch, ale přišel pravý opak, gól jsme dostali my," kroutil hlavou Hofmann.

Podle něj posuzoval rozhodčí některé zákroky zvláštně, ale vinu za prohru na něj Hofmann neházel. "Měli jsme dát gól, a ne teď tady brečet, že nám vyloučil hráče. O tom to určitě nebylo," dodal.

Závěrečné minuty, možná vteřiny zápasu, mu budou ještě dlouho ležet v hlavě. "Já jsem to pořádně ani neviděl na videu, těžko se mi to hodnotí. Oni měli brejk po naší pravé straně. Vystupoval jsem proti hráči, aby nemohl střílet, ale on to dal z jedničky dalšímu a ten rozhodl," popsal akci nahrávajícího Slámy a zakončujícího Surzyna. Ten rozhodl o porážce Slovácka, které v tomto ligovém ročníku ze dvou domácích utkání uhrálo pouze jeden bod.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články