Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Marná snaha Dukly nepřinesla ani bod. Slavia vyhrála 1:0

Praha - Fotbalisté Slavie si po derby se Spartou částečně spravili chuť. Ve 23. kole zvítězili 1:0 na hřišti Dukly. Na Julisce rozhodl vlastní gól Slováka Lukáše Štetiny z první půle. Svěřenci Luboše Kozla přes řadu šancí potřetí za sebou prohráli a neskórovali a svého vršovického rivala neporazili v samostatné nejvyšší soutěži ani na dvanáctý pokus.

Utkání Dukla - Slavia
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"My jsme chtěli odčinit Spartu, kde to pro nás bylo zklamání. Jsem rád, že se to povedlo. Někteří hráči, kteří za nás nastoupili poprvé, si hrábli na dno sil," řekl trenér Slavie Dušan Uhrin mladší, jenž v sestavě od derby na Letné udělal sedm změn.

Dukla poprvé zahrozila v sedmé minutě, kdy Mareš z otočky vypálil těsně nad branku. Hosté odpověděli ranou Baráka, kterou Rada vyboxoval na roh. Domácí si po čtvrthodině hry vypracovali první velkou šanci. Považanec na pravé straně přešel přes Deliho, střelu z úhlu gólman Pavlenka vykopnul a Breznaníkův tečovaný volej pak skončil vedle.

Ve 33. minutě se Slavia dostala do vedení. Mihálík odcentroval z pravé strany do šestnáctky na Mešanoviče, ale stoper Štetina ve skluzu poslal míč do vlastní sítě. Radost z rychlého Gorkšsova vyrovnání trvala Dukle jen chvíli, protože Štetina tentokrát byl v ofsajdu.

Krátce po změně stran si málem dali vlastní branku také slávisté, když Deliho odkop proletěl kousek nad horní tyčkou. Dukla postupně zvyšovala tlak. Berger hlavičkoval nepřesně, smolař zápasu Štetina z rohového kopu trefil břevno a Breznaníka v dobré pozici vychytal Pavlenka. Domácí pokračovali v převaze i neproměňování šancí. Beauguel těsně minul spojnici tyčky a břevna, hlavou neuspěli ani Mareš a Štetina. V závěru slibnou možnost zahodil také slávista Zmrhal, který nepřekonal Radu.

Slavia ukončila sérii čtyř venkovních duelů bez výhry a z pátého místa dál ztrácí tři body na čtvrtý Liberec. "Záleží opravdu na nás, jak budeme hrát. Ještě je sedm kol, všichni nevyhrají všechno a je to otevřené. Jsem rád, že jsme neodpadli," konstatoval Uhrin.

Desátá Dukla má ve vyrovnaném spodku tabulky už jen pětibodový náskok na předposlední Olomouc. "Dokud mužstvo nemá 30 bodů, tak hraje o záchranu. Pokud budeme hrát jako dneska druhý poločas, tak věřím, že body uhrajeme," dodal trenér Luboš Kozel.

Dukla Praha - Slavia Praha 0:1 (0:1)

Branka: 33. vlastní Štetina. Rozhodčí: Proske - Moláček, Hájek. ŽK: Berger - Barák. Diváci: 7753.

Luboš Kozel (trenér Dukly): "Chtěli jsme bodovat a napravit předcházející nezdary. Bohužel i dnešní zápas se nesl v duchu těch minulých. V prvním poločase tam bylo hodně nepřesností z obou stran. Přesto ty větší šance jsme měli my a Považanec se tam dvakrát dostal. Řešení je bohužel naší slabinou. Hra dopředu měla hlavu a patu a Slavii jsme po většinu utkání přehrávali, ale efektivita je žalostná."

Dušan Uhrin ml. (trenér Slavie): "My jsme chtěli zamezit Dukle, aby kombinovala a nakopávala míče. To se nám povedlo, měli jsme to dobře takticky postavené. Až na nějaké drobnosti to hráči splnili. Chtěli jsme hrát trochu na víc brejkových situací, hlavně v první půli to bylo málo. Ve druhé půli jsme se tam dostávali líp. Měli jsme dvě obrovské šance."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články