Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Máme bod a jsme spokojení. Teď už se k boji o titul musíme přihlásit, připustil Hejda

Lukáš Hejda si pochvaloval, že Plzeň dokázala ve šlágru druhého kola ligové nadstavby vybojovat na Slavii remízu 1:1. Dvaatřicetiletý stoper je rád, že si Viktoria tři zápasy před koncem soutěže udržela v čele tabulky dvoubodový náskok na pražského rivala a má situaci ve svých rukách. Byť Západočeši dlouho nechtěli mluvit o titulu, nyní už se podle Hejdy musejí k boji o vítěznou trofej přihlásit.

Utkání Slavia Praha - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Samozřejmě jsme spokojeni s bodem. Nechci říct, že jsme si sem pro něj přijeli, ale poctivě jsme bránili, od toho se všechno odvíjelo. Na závěr byly dvě penalty, od toho je tady VAR (videorozhodčí), aby to posoudil. Máme bod, jsme rádi a jedeme spokojení domů," řekl Hejda.

Jeho tým má po šlágru s vršovickým obhájcem titulu situaci v boji o titul ve svých rukách. Pokud Viktoria ve zbylých třech kolech zvítězí, o první místo už nepřijde.

"Teď už se asi musíme k boji o titul přihlásit. Vedeme ligu, máme to ve svých rukách a uděláme pro to maximum. Máme tři zápasy, musíme hrabat a jít do toho naplno," uvedl Hejda.

"Výhra by asi chutnala jinak, s ní bychom se trošku jinak odtrhli. Titulu jsme se přiblížili o jeden krok, ještě zbývají tři. Musíme všechno vyhrát a pak můžeme zvednout pohár nad hlavu," doplnil Hejda, který už má s Plzní čtyři tituly a jeden se Spartou.

Ve šlágru na Slavii padly oba góly netradičně v nastavení z penalt. Skóre otevřel domácí Ondřej Kúdela, ale v závěru srovnal rovněž z pokutového kopu Jean-David Beauguel.

"Ani jeden penaltový zákrok jsem neviděl. Tu první penaltu jsem viděl jenom z dálky, když jsem koukal na video, když jsem byl za rozhodčím. Je tady VAR (videorozhodčí), aby dal jasné stanovisko. Rozhodčí to posoudil, že obě penalty byly. Takže to musíme respektovat a výsledek 1:1 bereme," řekl Hejda.

Už v první půli polský sudí Bartosz Frankowski nařídil penaltu po pádu slávisty Stanislava Tecla přes brankáře Viktorie Jindřicha Staňka, ale po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace verdikt zrušil.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Slavia - Plzeň

"Myslel jsem si, že penalta určitě nebude. Z mého pohledu jsem viděl, jak Jindra trefil první balon a vyrazil jej. Pak přes něj Standa přepadl," prohlásil Hejda.

Jeho tým se v Edenu soustředil především na obranu. "Spoléhali jsme na dobrou organizaci a na defenzivu, ale chtěli jsme i předvést něco víc dopředu. Ale musíme taky brát v potaz, že Slavia je top mužstvo, prostě nás k tomu nepustila. Nějaké šance tam byly, ale brejky jsme nedotáhli, jak jsme chtěli. Byli jsme organizovaní a byl z toho bod," dodal Hejda.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články