Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Malínský si po vyloučení třikrát nezahraje. Vrba za hozenou lahev na fanoušky dostal pokutu

Tři soutěžní zápasy se budou muset fotbalisté Jablonce obejít bez Tomáše Malínského. Jednatřicetiletý křídelník pyká za to, že v utkání v Teplicích bezohledně atakoval domácího brankáře Filipa Muchu. Trenér Baníku Ostrava Pavel Vrba si od Disciplinární komise LFA vysloužil pokutu 20 tisíc korun poté, co v duelu 5. kola v Jablonci hodil lahev mezi diváky.

Malínský v sobotním zápase v Teplicích přišel na trávník jako střídající hráč v 70. minutě, ale už po šesti minutách musel předčasně do kabin. Při dobíhání míče v domácím vápně ostře atakoval gólmana Muchu, zřejmě ho i zasáhl do hlavy a od rozhodčího Tomáše Klímy dostal rovnou červenou kartu.

Jablonečtí pak dohrávali dokonce ve dvojnásobném oslabení, když v nastavení byl vyloučen i černohorský křídelník Vladimir Jovovič. Po druhé žluté kartě vztekle hodil k nohám rozhodčího pásku a komise mu za to dala pokutu pět tisíc korun. Za vyloučení si odpyká klasicky jednozápasový trest, další ligové kolo pak ještě vynechá kvůli čtyřem žlutým kartám. Jablonečtí v Teplicích prohráli 2:3.

Dvouzápasový zákaz činnosti udělila disciplinárka za červenou kartu pardubickému Bernardu Rosovi. Klasický jednozápasový trest dostali za vyloučení českobudějovický David Broukal a královéhradecký Filip Novotný.

Vrba obdržel za nesportovní chování pokutu, na lavičku Baníku ale může. Bývalý trenér české reprezentace, Plzně či Sparty emotivně slavil v utkání 5. kola v Jablonci vyrovnávací gól na konečných 1:1 a na tribunu vhodil lahev s vodou. Podle svých slov nikoho z diváků netrefil.

Pokutu 90 tisíc korun dostala Zbrojovka Brno za několik prohřešků fanoušků v domácím utkání proti Slavii. Pražský klub musí po stejném zápase zaplatit za výtržnosti příznivců 50 tisíc korun. Stejnou částku nařídila komise uhradit také Slovácku po duelu s Libercem.

Ve druhé lize bude jedno kolo chybět Jihlavě hlavní trenér Jan Kameník, který byl po dvou žlutých kartách vykázán z lavičky v utkání proti Opavě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články