Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Liberec v závěru přežil penaltu a gólem Rondiče udolal Zlín

Jediná branka střídajícího Imada Rondiče určila konečný výsledek dohrávaného utkání 17. kola, ve kterém Liberec porazil Zlín 1:0. Hostující "ševci" mohli ze severu Čech odjíždět alespoň s bodem, ale kanonýr Tomáš Poznar neproměnil v 86. minutě pokutový kop. Slovan si proto pojistil páté místo v neúplné tabulce, Zlín je třináctý.

Imad Rondič z Liberce oslavuje gól v utkání proti Zlínu
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Do liberecké sestavy se po disciplinárním trestu vrátil křídelník Mosquera a po jeho centru měl ve 13. minutě první šanci Rabušic, brankáře Dostála však zblízka nepropálil. Po podobné akci pak nejlepší střelec Slovanu hlavičkoval těsně vedle.

Postupně ale byli mírně aktivnější hosté, kteří si před pauzou vytvořili tři dobré šance. V 21. minutě zpoza vápna jen těsně minul tyč Conde, o dvě minuty později dokonce Poznar dostal míč do sítě, ale gól kvůli ofsajdu neplatil. Po půlhodině se po Janoškově vysunutí ocitl před domácím brankářem Nguyenem Fantiš, ale místo střely zvolil nepřesnou přihrávku.

Domácí trenér Hoftych poslal do druhé půle uzdraveného záložníka Sadílka, jenž chyběl dvě utkání po ostrém faulu plzeňského Kaši.

V 58. minutě se zranil liberecký gólman Nguyen a o deset minut později musel střídat. Mezi tyčemi ho nahradil Knobloch. 

"Filip se vydal na dobrodružství, udělal sprint asi 35 metrů a pravděpodobně si natáhl zadní stehenní sval. Důležité je, že Milan Knobloch byl nachystaný. Nebylo poznat, že by Filip chyběl. Zajímavá situace. Minule jsme nestřídali vůbec, tentokrát jsme střídali gólmana," komentoval liberecký trenér Pavel Hoftych.

Krátce nato otevřel Slovan skóre. Na Mosquerův centr z pravé strany si naskočil střídající Rondič a jedenáct minut po příchodu na trávník hlavičkou překonal Dostála. Bosenský útočník si připsal třetí gól v české lize.

"Imad vyzrál, včera měl 22 let, takže si dal hezký dárek. My mu přejeme, ať jde třeba cestou Kuchty nebo Musy. Ať nejdřív odvede služby pro Liberec a pak ať se dostane do vyšších pater," dodal Hoftych.

V závěru však měli hosté jedinečnou šanci na vyrovnání. Sudí Berka po zásahu videorozhodčího přezkoumal u monitoru situaci po rohovém kopu a po Mosquerově ruce ve vápně nařídil penaltu pro "ševce". Nejlepší týmový střelec v sezoně Poznar ale selhal a trefil jen břevno. Zlín i proto podruhé za sebou neskóroval. 

Slovan Liberec - Fastav Zlín 1:0 (0:0)

Branka: 69. Rondič. Rozhodčí: Berka - Mokrusch, Vodrážka - Orel (video). ŽK: Mara, Sadílek, Faško, Karafiát, Mosquera - Jawo, Potočný, Janetzký, Procházka.

Liberec: Nguyen (68. Knobloch) - Koscelník, Jugas, Chaluš, Mikula - Karafiát (68. Purzitidis), Mara (46. Sadílek) - Pešek (88. Šulc), Faško (58. Rondič), Mosquera - Rabušic.
Trenér: Hoftych.
Zlín: Dostál - Fantiš, Buchta, Simerský, Procházka - Conde, Janošek (76. Matejov), Hlinka (87. Martínez) - Potočný (87. Dramé), Poznar, Jawo (63. Janetzký).
Trenér: Páník.

Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Zlín má velmi kvalitní mužstvo, které je vedené zkušeným trenérem. Hráli velmi dobře, hlavně v prvním poločase nám dělali obrovské problémy. Nedokázali jsme pokrývat jejich střed. V prvním poločase byl Zlín lepším mužstvem. Ve druhém jsme postupnými střídáními přinesli oživení naší hry a vstřelili jsme velmi důležitou branku. Zápas přitom spíš směřoval k remíze. Jsme velmi rádi, že jsme po minulé remíze s Budějovicemi dokázali zvítězit proti velmi kvalitnímu soupeři."
Bohumil Páník (trenér Zlína): "Myslím, že jsme nebyli horším mužstvem. Bohužel jsme nedali ani penaltu, takže rozhodl jeden gól. Zejména v první půli jsme hráli dobrý fotbal. Fantiš z pravé strany už nemá nikoho hledat a má to kopnout do brány. Domácí ve druhé půli vystřídali, dostali do vápna dva balony po sobě a tam jsme to neuskákali. Mrzí nás to. Myslím, že minimálně na remízu jsme měli. Na série se nedívám, dívám se na hru, jakou předvádíme. Dnes byla lepší než v Brně. To je pro nás podstatné."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články