Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Liberec prohrál v Příbrami, čeká ho přezimování na sestupové příčce

Příbram Fotbalisté Liberce prohráli v Příbrami 1:0 a přezimují na předposledním místě tabulky. Zároveň je čeká vysoká pokuta od vedení klubu, jelikož nesplnili cíl získat v posledních dvou kolech čtyři body. Příbrami přinesl vítězství vydařený signál z rohového kopu, po němž se ve 35. minutě dorážkou prosadil Josef Hnaníček. Liberec navíc téměř celý druhý poločas dohrával bez vyloučeného Miloše Karišika.

Utkání Příbram - Liberec
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Oba celky si uvědomovaly, že poražený bude mít přes zimu sestupové starosti, ale byla to Příbram, na kom byla vidět větší aktivita. První dvě velké šance měl Řezníček, ale odmítl svůj desátý gól ligové sezony. Nejprve po Zemanově centru hlavičkoval v ideální pozici vysoko nad.

O chvíli později poslal špatnou malou domů Sackey, Řezníček to vystihl a běžel sám na gólmana. Obhodil si ho, ale míč měl daleko od nohy a dostal se až k brankové čáře, což mu znemožnilo ohrozit prázdnou branku. Místo toho hledal zpětnou přihrávkou Filla, jehož střelu hostující obrana srazila na roh.

Příbram se dočkala až ve 35. minutě. Domácí strhnuli při rohovém kopu pozornost hostující obrany tanečky před pokutovým územím, mezi tím Fillo se Zemanem rozehráli nakrátko, procpali balon do vápna a Hnaníček zblízka dorazil balon do sítě.

Hned v úvodu druhé půle zastavil Karišik unikajícího Zemana, dostal rovnou červenou kartu a poslal Liberec do oslabení. Chvíli nato mohl přesilovou hru zužitkovat Pilík, ale trefil jen brankáře Koláře. Příbram nezužitkovala ani sérii rohových kopů.

Liberec se až na pár závarů v první půli vepředu příliš neprosadil. Nepomohla ani mladá krev, když vůbec první ligové starty si připsali junioři Egert a Kaiser, který v den svých 19. narozenin dokonce dostal šanci v základní sestavě. Slovanu se v oslabení nepovedlo vytvořit ani závěrečný tlak, a tak Příbram těsné vítězství udržela.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Příbram - Liberec

Dukla Praha - FK Mladá Boleslav 0:2 (0:1)

Branky: 8. Skalák, 70. Wágner. Rozhodčí: Orel - Jiřík, Vaňkát. ŽK: Gedeon - Ščuk. Diváci: 782.

Dukla: Chudý - Karavajev, Jeřábek, Štetina, Matěj Hanousek - Marek Hanousek (87. Hlinka), Gedeon, Považanec - Krmenčík (84. Manzia), Beauguel, Jakub Mareš (66. Čajič). Trenér: Kozel.

M. Boleslav: Hruška - J. Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Ščuk, Tavares - Skalák (89. Lalkovič), Magera (90.+1 Pajer), Ďuriš (68. Zahustel) - Wágner. Trenér: K. Jarolím.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články