Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Laštůvka jde nakonec přece jen do Slavie

Praha - Brankář Jan Laštůvka přestoupil z Karviné do Slavie Praha, kde podepsal smlouvu na dva roky a do tréninku se zapojí ve čtvrtek. Příchod čtyřiatřicetiletého gólmana by mohl znamenat, že dosavadní gólmanská jednička Jiří Pavlenka dostane svolení k jednání o přestupu do bundesligových Brém, které o reprezentačního brankáře projevovaly zájem. Slavia však zvažuje, že by si nechala oba gólmany.

"Nevím, jak probíhají jednání, ale nerad bych o Pavlenku přišel. Dokážu si představit, že tady budou spolu. Konkurence žene hráče dopředu a brankáři nejsou výjimkou," řekl trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Laštůvka většinu kariéry strávil v zahraničí. Pět let byl v Šachtaru Doněck, odkud hostoval ve Fulhamu, Bochumi a West Hamu. Mezi lety 2009 až 2016 chytal za Dněpropetrovsk. Loni se vrátil do svého mateřského klubu v Karviné a v brance ligového nováčka patřil k nejlepším gólmanům v lize.

Obrovská výzva s vidinou Ligy mistrů

Nyní ho zlákala nabídka Slavie, v jejímž dresu se pokusí o postup přes předkola do nejprestižnější evropské klubové soutěže. "Přicházím s tím, abych si vybojoval místo v bráně a pomohl týmu se dostat do Ligy mistrů. Doufám, že se nám to podaří. Chtěl bych podávat takové výkony, jako jsem podával v Karviné. Chci dokázat, že nepatřím do starého železa," uvedl Laštůvka, který se do tréninku zapojí ve čtvrtek. 

"Je to obrovská výzva a hlavně velká odpovědnost, protože Slavia má velké cíle. Já se toho nebojím. To, co bylo, je historie, teď se musíme dívat dopředu. Budu se snažit pomoci Slavii dostat se co nejvýše to půjde," upozornil Laštůvka. 

Po většinu kariéry patřil do kádru reprezentace, za kterou ale odchytal jen tři zápasy, protože především kryl záda Petru Čechovi. Do širšího kádru patří stále.

Slavia už během letní přestávky získala slovenského záložníka Jakuba Hromadu ze Sampdorie Janov a stopera Jakuba Jugase ze Zlína, na zkoušku přišel například zkušený ukrajinský záložník Ruslan Rotaň. Už dříve z Edenu odešli středopolař Antonín Barák do Udine a obránce Michael Lüftner do Kodaně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články