Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Kuchta z Lokomotivu Moskva do Sparty? Předběžná dohoda už prý je

Konec fotbalového reprezentanta v Lokomotivu Moskva se blíží. Seznam.cz a isport.cz zjistili, že útočník Jan Kuchta míří do Sparty, kde už se údajně předběžně dohodl na podmínkách. Prý se chce vrátit domů hlavně z rodinných důvodů.

Hráčovo působení v Moskvě zkomplikovala ruská vojenská invaze na Ukrajinu. Kuchta může do Sparty nebo jinam odejít tak, že ho buď zájemce koupí, nebo využije výjimky Mezinárodní federace fotbalových asociací (FIFA), která se týká zahraničních fotbalistů působících v ruských a ukrajinských klubech. Díky ní mohu hráči přerušit současné angažmá kvůli invazi až do 30. června příštího roku.

Pokud by Sparta či jiný klub využil u Kuchty druhé možnosti, mohl by Lokomotiv zablokovat peníze, které Slavii za lednový přestup podle Seznam Zpráv stále dluží. Moskevský celek získal Kuchtu za pět milionů eur (téměř 124 milionů korun).

Pětadvacetiletý Kuchta nastupoval v minulosti za Bohemians 1905, Žižkov, Slovácko, Teplice a Liberec, odkud v létě 2020 zamířil do Slavie. V jejím dresu vstřelil za rok a půl v 65 zápasech 32 soutěžních branek. V sezoně 2020/21 získal v Edenu mistrovský titul a přispěl i k triumfu v poháru. Společně se sparťanem Adamem Hložkem se stal s 15 góly nejlepším střelcem ligy. Slavii pomohl také do čtvrtfinále Evropské ligy.

V ruské lize odehrál deset utkání s bilancí tří tref a dvou asistencí. Kuchta na sebe výrazně upozornil ve čtyřech červnových duelech elitní skupiny Ligy národů, v nichž za národní tým dal dvě branky.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články