Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kopic je rád, že to Bucha nepřehulil, a dál sní o titulu

Jan Kopic je rád, že Viktoria porazila v předposledním kole základní části první ligy Ostravu 2:1 a do nadstavby půjde nejhůře z druhého místa tabulky. Reprezentační záložník měl radost i ze zakončení spoluhráče Pavla Buchy, kterému připravil vítěznou branku. "Teď to máme úplně super rozjeté a jenom to dotáhnout," řekl Kopic.

Pavel Bucha v utkání s Ostravou
zdroj: ČTK

Plzeň před středečním zápasem v Mladé Boleslavi dál ztrácí bod na vedoucí Slavii. Úřadující mistři ve 30. kole nejvyšší soutěže přivítají Zlín. "Trenér nás upozorňoval, že když vyhrajeme, máme jisté druhé místo a Sparta (v nadstavbě) musí sem. Pro nás je samozřejmě výhoda hrát s kýmkoliv doma," řekl Kopic.

Po akci s Janem Sýkorou v 65. minutě asistoval Buchovi. "Já se prvně kouknul, kde je tak brána, a řekl bych, že to bylo ještě docela z úhlu na střelu. Když jsem viděl Buchiče nabíhat, tak jsem mu to hned chtěl dát. Netrefil jsem to zrovna ideálně, ještě jsem to dal patou, docela mu to skákalo. Jenom jsem si přál, aby to 'nepřehulil', ale naštěstí to uklidil," popsal jednatřicetiletý hráč.

Krátce před Buchovým zásahem v Plzni vyrovnal vlastní brankou Milan Havel. "Říkali jsme si s Honzou Sýkorou, že Ostrava nám může dát gól jenom z takové šmudly nebo haluzu, a to se vyplnilo úplně do puntíku, dali jsme si vlastňák. Ostrava měla možná jeden dva závary, jinak jsme je tam vůbec nepustili. Naopak jsme mohli vyhrát výraznějším rozdílem, ale zase to bylo o ten náš gól," uvedl Kopic.

V ligové sezoně si polepšil na čtyři góly a dvě asistence, přál by si však vyšší čísla. "Mohlo by to být lepší, mohlo by to být horší. Jsem rád, že mám důvěru trenéra. Když jsem zdravý, tak hraju pokaždé v základu. Na to, že jsme druzí nebo skoro první, tak na křídla to nejsou ideální čísla. Ale dneska jsem nahrál na vítězný gól, tak doufám, že do nadstavby to bude jenom pokračovat," prohlásil Kopic.

Západočeši podle něj dál sní o titulu. "Je možné, že nám veřejnost nebo novináři tolik nevěřili. Já neměl nějaké konkrétní plány, samozřejmě jsme chtěli hrát nahoře," dodal bývalý záložník Jablonce nebo Jihlavy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články