Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kolize čtyř prvoligových utkání pražským týmům nakonec diváky neubrala

Praha – Nakonec se nepotvrdily obavy, že by kolize čtyř utkání dvou nejpopulárnějších sportů ubrala pražským týmům diváky na tribunách. V pátek ke svému utkání nastoupila takřka ve stejný čas hokejová i fotbalová Slavie, k tomu hrála i hokejová Sparta a fotbalisté Dukly. Na všech utkáních však nakonec byla návštěva spíše nadprůměrná.

Fanoušci Brna před O2 arenou
zdroj: ČTK autor: Doležal Micha

V Edenu se kolize sportovních akcí v metropoli nijak neprojevila. Naopak do hlediště na vršovické derby slávistů s fotbalisty Bohemians 1905 zavítala druhá nejvyšší domácí návštěva Slavie v sezoně 7 842 diváků, což příjemně překvapilo i hráče. "Bavili jsme se o tom s klukama v kabině. Já říkal, že přijde devět a půl tisíce, kluci tak čtyři, jelikož byly ty další zápasy. Trošku jsme si mysleli, že to návštěvu ovlivní. Jsme mile překvapeni, že se tak nestalo," řekl brankář Bohemians Jiří Havránek.

Další předehrávku fotbalové ligy mezi Duklou a Ostravou na Julisce sledovalo 2 745 diváků, což je o zhruba 200 více, než je průměrná ligová návštěva dejvického klubu. K tomu ale výrazně přispěli i hosté. "Byly tady asi tři stovky fanoušků Baníku, což je na naše poměry extrém. Mimopražské týmy většinou jezdí na Julisku podpořit maximálně několik desítek příznivců. Výjimkou jsou ještě fanoušci Plzně, kteří zaplnili celý sektor hostů," řekla mluvčí Dukly Kristýna Kratochvílová.

Ani Sparta si nestěžovala

Na duel hokejistů Sparty s Chomutovem zavítalo 4 981 diváků, což zapadlo do průměru běžných návštěv okolo pěti tisíc fanoušků v této sezoně. Nad tuto hranici se výrazněji dostal jen souboj Sparty s Pardubicemi (8 685 diváků) a přes šest tisíc zavítalo i na její duel s mistrovskou Plzní (6 310). "To, že jsou v Praze dva fotbaly a hokej, nikterak návštěvu neovlivnilo," řekl mluvčí Sparty Tomáš Zetek.

Fanoušci hokejové Slavie dali v duelu s Brnem jasně najevo, co si o kolizi sportovních akcí v metropoli myslí. Především pak o tom, že souběžně museli nastoupit i jejich oblíbenci k fotbalovému derby proti Bohemians. Po celý zápas pokryli hned několik řad sedaček, které jindy okupuje "kotel" červenobílých, obrovským transparentem s přeškrtnutými logy televizních kanálů ČT sport a TV Fanda, na němž připomněli začátky obou zápasů: "TV demence. SLA - KOM 18:20, SLA - BOH 19:00. Sport fanouškům!!!"

Na zápas i přesto dorazilo téměř pět a půl tisícovek diváků, skoro o tisícovku víc ve srovnání s průměrem v O2 areně na zápasy slávistů. Jenže velký podíl na tom měli hostující fandové, kteří doprovodili do Prahy Kometu v hojném počtu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články