Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Klokani stále čekají na výhru, Slovácko po dvou porážkách zabralo

Uherské Hradiště - Osm zápasů a stále žádná výhra. Fotbalisté Bohemians 1905 nedokázali bodovat na hřišti Slovácka, které díky výhře 1:0 přerušilo sérii dvou proher a navázalo na dobrý start v lize. O výhře jihomoravského týmu rozhodl v prvním poločase Diviš.

Utkání Slovácko - Bohemians
zdroj: ČTK autor: Josef Omelka

Slovácko postrádalo svou útočnou oporu Doška, kterého nahradil na hrotu Diviš. Do sestavy se také vrátili po zranění Kuncl se Šumolikoskim. Domácí od úvodních minut vynikali lepší kombinační souhrou a získali si i územní převahu.

Do útoku se sice zapojovali i krajní obránci Kuncl s Reinberkem, Slovácko si ale dlouho nevypracovalo žádnou slibnější šanci. Teprve ve 25. minutě prověřil Sadílek střelou z dvaceti metrů kvality brankáře Zlámala.

Hráči Bohemians se snažili v prvním poločase o otevřenou partii, většinou ale zůstalo jen u náznaků protiútoků. Tlak se podařilo Slovácku zužitkovat ve 36. minutě po průniku Hlúpika, kdy se po kombinaci Sadílkem dostal míč k volnému Divišovi, který pomalou střelou k tyči vstřelil vedoucí branku.

Po inkasovaném gólu se Pražané více zapojovali do útočení. Zahrozili ale pouze těsně před koncem poločasu, kdy Mosquerovu tvrdou ránu k tyči stačil brankář Heča vyrazit. V tlaku pokračovali hosté i po přestávce a většinu útoků vedl po levé straně Schick, v koncovce mu však chyběla větší přesnost.

Největší šanci k vyrovnání měli hosté v 69. minutě. Prakticky hned po vystřídání střílel zblízka Hubínek, ale domácí gólman Heča jeho pokus vyrazil. Slovácko se zatáhlo do obrany a spoléhalo jen na protiútoky, v nervózním závěru už ale jednobrankové vítězství udrželo. 

1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)

Branka: 36. Diviš. Rozhodčí: Kocourek - Blažek, Vysloužil. ŽK: Civič, Břečka - Šírl. Diváci: 3963.

Slovácko: Heča - Kuncl, Hofmann, Břečka, Reinberk - Šumolikoski - Hlúpik (86. Chvátal), Sadílek, Havlík, Civič (74. T. Rada) - Diviš. Trenér: Habanec.
Bohemians 1905: Zlámal - Pauschek, Škerle, Šmíd (68. Hubínek), Šírl - Acosta (81. Bartek), Jindřišek, Gajič, Mosquera - Akulinin (46. Čížek), Schick. Trenér: Pivarník. 

Svatopluk Habanec (Slovácko): "Z mého pohledu měl dnešní zápas dva mezníky. Jsem dojatý, že jsme vyhráli. Bylo totiž složité stvořit dnešní sestavu, protože se nakumulovalo hodně zraněných. Pro nás jsou tyto počty citelné. Druhá věc je, že jsme po dlouhé době neobdrželi branku. Tato výhra je pro nás velmi cenná. Ocenil bych, že naši hráči měli bojovné srdce, hráli slušně v obranné fázi. Na zápas jsem se těšil, tah se zařazením rychlostního typu útočníka se povedl. Měli jsme jej už několikrát připravený. Tím netvrdím, že Diviš bude hrát neustále na hrotu. Řešili jsme krizovou situaci. Stopeři na rozdíl od zápasu v Brně, kdy jim dal Řezníček dvě branky, dnes hráli velmi dobře. Od Bohemky jsem čekal více, neboť zkušenost byla na její straně."
Roman Pivarník (Bohemians 1905): "Naše zápasy jsou jako přes kopírák. Prohráváme je o jeden gól, soupeř je maximálně efektivní, dokáže využít minimum šancí ke vstřelení branky. Doplatili jsme na to, že jsme si nepohlídali míče, které soupeř posílal za naše stopery. Na druhé straně nedokážeme z vyložené šance soupeře potrestat. A alespoň vyrovnat. Nechávali jsme 
Slovácko v prvním poločase rozehrát a nenapadali ho. Nevyšel nám také záměr hrát na dva útočníky, byli jsme dlouho zalezlí. Až hodinu před zápasem jsme se dozvěděli, že nebude hrát Došek. Nebylo už na co reagovat." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články