Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Když zvládneme zbývající zápasy stoprocentně, titul rozhodně ztracený není, věří Provod

Záložník Lukáš Provod ocenil, jak slávisté dokázali zareagovat na předchozí dva zápasy bez výhry. O vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové ve 30. kole rozhodlo podle sedmadvacetiletého reprezentanta především celkové nastavení mužstva. Vršovičtí zakončili základní část na druhém místě se ztrátou čtyř bodů na vedoucí Spartu. Provod před pětikolovou nadstavbou věří, že jeho celek má stále šanci na zisk titulu.

Lukáš Provod
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Porážka v Plzni a nečekaná domácí remíza s Olomoucí stály Slavii vedení v tabulce, které si užila pouze jeden týden. V Hradci Králové už musela zabrat.

"Bilanci posledních zápasů jsme chtěli jednoznačně zlomit. Myslím, že to bylo v průběhu zápasu vidět. Přistoupili jsme k němu daleko lépe než k tomu v Plzni," řekl Provod.

Jeho tým se pokusí v nadstavbě smazat čtyřbodovou ztrátu na obhájce trofeje Spartu. V prvním kole budou slávisté hostit Baník.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

"Soupeře neřešíme, ačkoli už nemáme osud ve svých rukou. Když zvládneme zbývající zápasy stoprocentně, titul rozhodně ztracený není. Věřím, že šanci máme stále velkou," mínil autor vedoucího gólu proti Hradci.

O vítězství podle něj rozhodlo především nastavení v hlavě. "Vyhrávali jsme souboje, dostávali se jako první k odraženým míčům a bojovali jeden za druhého. Zmínit musím hlavně Petra Ševčíka, není to úplně soubojový hráč, i on se ale pral fantasticky. Tyto fragmenty tedy zápas dle mého názoru rozhodly. Bylo s námi nepříjemné hrát a přesně to musí být základem pro každé úspěšné utkání," uvedl rodák z Plzně.

Pražané nicméně v závěru hazardovali s dvoubrankovým náskokem, pustili domácí do několika šancí a v nastaveném čase inkasovali.

"Musíme si celou situaci podrobně rozebrat. Nevím, proč se nám závěry zápasů nedaří zvládat v klidu. Řekl bych, že jsme se trošku zalekli. Přestali jsme vyhrávat souboje, ačkoliv celý zbytek utkání se odehrával převážně v naší režii. Počítá se ale hlavně výhra, ta je nejdůležitější," oddechl si Provod.

Po utkání se spoluhráči pogratuloval hlavnímu kouči Jindřichu Trpišovskému, který 192. vítězstvím v ligové kariéře překonal trenérský rekord samostatné nejvyšší soutěže.

"Je to neuvěřitelný úspěch. Že tady dokázal vydržet tolik let a stále vyhrávat, je neskutečná vizitka. Moc mu k milníku gratuluji, klobouk dolů," uvedl záložník.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články