Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Karviná posílila obranu. Po vydařené sezoně na Slovensku přichází Twardzik

Vrací se zpět na české trávníky. Obránce Filip Twardzik posílil Karvinou. Sedmadvacetiletý fotbalista se Slezany podepsal smlouvu na dva roky. Kouč Juraj Jarábek si pochvaluje univerzálnost třineckého rodáka.

Obránce Filip Twardzik je novou posilou Karviné
zdroj: mfkkarvina.cz

"Levonohého stopera jsme po odchodu Milana Rundiče potřebovali. Filip byl v našem hledáčku delší dobu a víme, že měl na Slovensku výbornou minulou sezonu. Věřím, že bude posilou," uvedl sportovní ředitel Karviné Lubomír Vlk.

"Filipa znám ze slovenské ligy, moc se mi líbí jeho způsob hry a věřím, že nám pomůže. Je to levák, navíc využitelný na stoperu i na levé straně obrany. Hodí se i do tříobráncového systému. Tyto atributy jsou pro nás důležité," doplnil trenér MFK Juraj Jarábek.

Twardzik během dvou let za Ružomberok odehrál 52 soutěžních zápasů a vstřelil devět gólů. V minulosti působil také v Celticu Glasgow nebo Boltonu, v Česku někdejší mládežnický reprezentant za druholigové Vítkovice odehrál sezonu 2017/18.

"Zájem z Karviné mi přišel nejvážnější, volal mi samotný šéf klubu, sportovní ředitel i trenér. V konečném rozhodování to pro mě bylo jednodušší," sdělil Twardzik.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články