Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jiráček dokonale zvládl záskok na jiném místě. Jsme u špičky, ale je to vrtkavé, říká

Kapitán zlínských fotbalistů Petr Jiráček ve vítězném duelu proti nováčkovi z Opavy (2:0) dokonale zvládl záskok na jiném místě v sestavě, než je zvyklý hrát. Změnu si vyžádal karetní trest levého záložníka Lukáše Bartošáka. Na jeho místo se posunul ze středu pole tvůrce hry Ševců Jiráček, jenž potvrdil, že mu není cizí ani role defenzívně laděného krajního hráče. "Úplná novinka to pro mě nebyla," přiznal Jiráček.

Petr Jiráček v souboji s Tomášem Jursou z Opavy
zdroj: ČTK

"Ve svých bývalých působištích v Plzni i v Německu jsem hrál v obraně. Takže to bylo trochu podobné," řekl Jiráček. Největší úskalí na nové pozici viděl v hlídání zabíhajících útočníků soupeře za obranu.

"Fyzicky je hra u postranní čáry náročnější a agresivnější. Je obohacená o sprinterské náběhy dopředu do trestného území soupeře a také v rychlém návratu do obrany," dodal kapitán zlínského týmu, jenž vidí hru uprostřed hřiště z hlediska pohybu a organizace poněkud odlišnou.

"Musím se koukat kolem sebe a mluvit na hráče před sebou. Myslím si, že nám to sedlo a nebylo to špatné," řekl Jiráček, jenž přiznal, že si po zápase v šatně dobíral se spoluhráči Bartošáka.

"Řekli jsme mu, že i když se mu na tomto místě v předcházejících zápasech dařilo, tak přišel o místo v základní sestavě. Samozřejmě to bylo v legraci. Příští zápas to bude asi jinak. Záležet to bude na trenéru Bílkovi," usmál se Jiráček, který označil výhru nad ligovým nováčkem za zaslouženou.

"Opavu jsme nepustili do žádné stoprocentní šance. Jak vzadu, tak i v útoku jsme to zvládli mnohem lépe než soupeř. Zápas se nám povedl. V takových situacích nás všechny fotbal daleko více baví a možná z takového výkonu vyniknou více i jednotlivci," myslí si Jiráček.

Po šestnácti kolech je Zlín v tabulce čtvrtý se ziskem třiceti bodů. "Dotáhli jsme se ke špičce a trochu odskočili od spodku tabulky. Moc si toho vážíme. Ale víme, že je to vrtkavé. Jakékoliv podcenění by nás stálo body. Ještě je před námi plno zápasů a liga se může zamotat. Musíme se držet našeho stylu. Věřím, že budeme úspěšní," dodal Jiráček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články