Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jemelka: Proti Slavii je to jeden z největších zápasů v lize. Chceme ukázat, že Plzeň doma vítězí

Odčinit porážku 0:2 s Interem Milán. To je cíl Václava Jemelky a jeho plzeňských spoluhráčů v nedělním šlágru devátého ligového kola proti Slavii. Fanouškům Viktorie chce zkušený obránce hlavně ukázat, že doma bude mistr soutěže opět vítězit. Sedmadvacetiletý reprezentant by současně rád přibrzdil rozjeté Pražany, kteří vedou tabulku o skóre před západočeským obhájcem titulu, jenž má k dobru odložený zápas s Brnem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Inter Milán

"Myslím si, že bude zase skvělá atmosféra, a doufám, že dokážeme nějak odčinit domácí prohru (s Interem) a zase fanouškům ukázat, že doma se bude vyhrávat nebo získávat body," řekl Jemelka.

Po letním příchodu z Olomouce se proti Slavii poprvé postaví v dresu Viktorie. Svěřenci trenéra Michala Bílka pražského rivala v lize neporazili devětkrát po sobě, na jaře ale se Slavií v posledních dvou duelech remizovali 1:1 a nečekaně získali titul.

"Je to jeden z největších zápasů, co se dají v lize odehrát. Určitě se na něj budu chtít dobře připravit," uvedl Jemelka.

Slávisté mají v této ligové sezoně s 31 vstřelenými brankami suverénně nejlepší útok. Vršovický tým exceluje především doma, kde porazil Zlín 4:1, Pardubice 7:0, Teplice 6:0 a České Budějovice 6:1. Červenobílí mají s šesti inkasovanými góly i nejlepší defenzivu soutěže společně s Plzní.

"Teď má Slavia obrovskou formu a střílí hodně gólů. Takže očekávám, že to bude hodně náročné. Musíme je přibrzdit, protože se rozjeli opravdu do velké formy," upozornil Jemelka. "Samozřejmě před domácími fanoušky je budeme chtít z té formy sesadit dolů a porazit je," dodal pětinásobný reprezentant.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha - Ballkani
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články